Búcsú emelt fővel

Vezetőedzőnk és első irányítónk nélkül, Bors Miklós irányításával, csapatként hatalmasat küzdve és helyenként jól is játszva, végig versenyben voltunk az alapszakasz győztes Szolnokkal, de a hosszabb kispaddal rendelkező Olaj a végjátékban pontosabb volt és győzött. Bár kiestünk és nem jutottunk a négy közé, összességében büszkék lehetünk erre a szezonra

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 68-73 (24-24, 15-11, 14-19, 15-19)
Sopron, férfi NB I, negyeddöntő, 4. mérkőzés, zárt kapuk mögött
V.: Benczur, dr. Mészáros, Török

Sopron: HALÁSZ 12/6, SUPOLA 12/3, Thompson 11, Borisov 11/3, PADGETT 10
Cs.: JOGELA 9, Fazekas 3/3, Takács
Mb. edző: Bors Miklós

Szolnok: Warner 7, BADZIM 18/9, Kovács P. 7/3, SUBOTIC 15/6, CAKARUN 4
Cs.: Gibson 3/3, Juhos 2, PONGÓ 12/12, Zsíros 5/3
Edző: Gasper Potocnik

Jókora hátránnyal vágtunk neki a negyeddöntő negyedik meccsének. Nemcsak hadvezérünk, azaz a Szolnokon kiállított vezetőedzőnk, Kostas nem irányíthatott a kispadról, szellemi vezérünk, első irányítónk, a Szolnokon megsérülő Jon Elmore sem mozgathatta, segíthette a pályán a csapatot.

Badzim hármasára centerünk felelt duplával – kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. Halász Ákos bátor betörése után már nálunk volt az előny. Badzim 3+1-es játékával visszavette a vezetést az Olaj. A szakasz közepén Milos lépett elő nálunk, de Badzimot nem tudtuk tartani, ráadásul Angelo is felnőtt mellé. Volt egy-két eladott labdánk, Subotic bravúr triplát dobott, 9 ponttal ellépett a Szolnok. Ákos, majd Milos is beemelt egy hármast, újra ott lihegtünk ellenfelünk nyakán. A büntetőket rosszul dobtunk, de akcióból parádéztunk, Supi betörésből volt eredményes, Csabi triplát vágott, Jogi támadó pattanó után talált be, egy szédületes 14-0-lal fordítottunk. A szakasz 5 vendégponttal és döntetlen állással zárult.

Subotic duplájára Jogi felelt két kosárral a 2. etap elején. Kevésbé volt látványos, jóval inkább küzdelmes a játék és Jogi vezérletével nálunk volt az előny, amely Supi hármasával 7-re nőtt. A félidő hajrájában megtört a lendület, ezt kihasználva feljött 2 pontra az Olaj. A félidő Ákos ziccerével és 4 pontos vezetésünkkel zárult.

A második félidő elején mindkét csapat pontatlanul játszott, Bernard révén tartottuk az előnyt. A szakasz közepén “túlpörögtünk”, az előny birtokában is siettettük a támadások befejezéseit, Subotic vezérletével fordított az Olaj. Bernard betörése után Pongó dobott egy triplát vagy 8 és fél méterről. Jogi hősies támadó pattanója után Supi volt eredményes, de a duplákra rendre hármasokat kaptunk, Zsíros is betalált távolról, ráadásul Jogi megkapta a 4. hibáját. 4 pontos Olaj vezetésnél Ákos villant bátor betörésből. Nálunk Ákos lépett elő, hármast is “vágott”, de a negyed 1 pontos Olaj vezetéssel zárult.

Padgett erőszakossága 4 pontot és vezetést ért a 4. negyed elején. Badzim és Subotic villanásaival visszavette a vezetést a Szolnok, sajnos Milos dobásai nem “ültek” – ellentétben Pongóéival. Egy 12-0-lal elléptek 9-ponttal a szolnokiak, közben Bors Miklós időkérése sem segített igazán. Supi büntetőkből megtörte hosszú kosárcsendünket. Nem adtuk olcsón a bőrünket, jól védekeztünk, s bár támadásban akadtak hibák, James és Bernard bő másfél perccel a vége előtt 3-ra hozta vissza csapatunkat. Ákos bravúros labdaszerzése és Supi ziccere után 1 pontra jöttünk föl, amikor a pont nélküli Gibson dobott “gyilkos” triplát. Jogi sajnos nem talált be a sarokból. Bár kikaptunk és nem jutottunk a 4 közé, a srácok nagyot küzdöttek, Miki nagyot meccselt, nem sikerült a bravúr.

 

eredeti link