Bravúrra készülünk az előző szezon meglepetéscsapatánál

Szombaton este, 18 órától Jászberényben, az előző évad meglepetéscsapatának otthonában kezdi meg bajnoki szereplését a nyáron jelentősen átalakuló együttesünk, amelyből két légiós is, a hátvéd Bernard Thompson, valamint a center Chris Jones is csak ezen a héten kapcsolódott be az edzésmunkába

– Milyen erőállapotban érkezett a két, a csapatnál a héten edzésbe álló játékos? – kérdeztük edzőnket, Sabáli Balázst.
– A körülményekhez képest, aránylag jó fizikai állapotban csatlakoztak a csapathoz.

– Ilyen kevés közös edzéssel, munkával, mire számítasz a csapattól a bajnoki nyitányon?
– Egyértelmű, hogy ilyen kevés idő után nem várható el, hogy játékunkban minden olajozottan működjön. Ahhoz, hogy a játék összeálljon és olyan legyen majd, mint amilyet remélünk, azért jóval több idő kell.

– Jászberényben kezdünk, az előző évad meglepetéscsapatának otthonában. Mi várható ellenfelünktől?
– Jászberényi kollégám kicsit hasonló cipőben járva, hasonló helyzetben várhatja a meccset, mint jómagam. Utolsó légiósuk náluk is csak a hét elején állt edzésbe, tehát egyik csapat sem tudott a teljes keretével edzőmeccset játszani. Próbáltuk minél jobban, alaposabban felkészülni ellenfelünkből és játékosaiból, akik közül a korábban is Magyarországon kosarazókat azért jól ismerjük.

– Mi dönthet a nyitányon?
– Amellett, hogy az ellenfélből próbáltunk minél alaposabban felkészülni, azért elsősorban a saját játékunkra próbálunk koncentrálni. Úgy érzem, holnap az dönthet, hogy melyik fél tudja az akaratát rákényszeríteni a riválisára. Ezt elérve szeretnénk az új szezon nyitányán nyerni, az előző évad meglepetéscsapatának otthonában.

eredeti link