Bravúr Pakson, Borisov-parádéval

Jó kezdést követően sokáig futottunk az eredmény és az ellenfél után, s voltunk már 10 pont fölötti hátrányban is Pakson. Csapatunk azonban egy pillanatra sem adta föl, s a szédületeset alakító, 8 triplát bevágó Milos, valamint az inkább az első félidőben villogó Bernard, és a hajrára “feltámadó” Jogi vezérletével bravúros és rendkívül értékes győzelmet aratott Pakson

ASE-SKC 88-90 (19-25, 22-12, 30-27, 17-26)
Paks, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Benczur, Tóth C., Fodor

ASE: Capers 6, SHEPARD 15, Valerio 8, EILINGSFELD 11/3, Jackson 8/6
Cs.: Velkey 3/3, Kis, Kovács 5, LÓRÁNT 21/9, Gulyás
Edző: Dzunic Branislav

SKC: Elmore 8, THOMPSON 17/9, BORISOV 40/24, Werner, Padgett
Cs.: Bagó, JOGELA 15/3, Supola, Sitku 2, Halász 2, Takács 3/3
Edző: Kostas Flevarakis

Rendkívül idegesen kezdett mind a két csapat, több, mint 2 perc elteltével Bernard triplájával mi szereztünk vezetést. Az első hazai kosár több, mint 3 perc után esett. Milos vezérletével továbbra is ellenfelünk előtt jártunk, a hazaiakat Valerio és Eilingsfeld tartotta versenyben. A szakasz közepén Milos büntetőivel triplájával, és közben Bernard újabb hármasával egy 11-2-t bemutatva 20-8-ra elhúztunk. Időkéréssel megtörte lendületünket a Paks, amely a félidő hajrájában egy 8-2-vel közelített – jól jött ekkor Jogi hármasa. A szakasz Paige hármasával és csapatunk 6 pontos vezetésével zárult.

Sajnos a 2. negyed úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött: hazai hármassal – a “végrehajtó” ezúttal Jackson volt. Lóránt hármasával egyenlített az ASE. Bernard próbálta átlendíteni a csapatot a holtponton, szép, betörés utáni kosárral, de nem igazán sikerült, mert 2 rendezetlen védelem elleni akciót is elrontottunk. Lóránt újabb hármasával fordítottak, 2 büntetőjével pedig 3-mal ellépett a 2. etapot egy 11-2-es 4 perccel indító ASE. Időkérésünk után ügyes Halász-Sitku akcióval közelítettünk, Marci a paksiak gyűrűjéből talált a paksiak gyűrűjébe. Váltva estek a kosarak, Jackson zsákolása után Ákos villant bátor betörésből ügyes kosárral. Sajnos nem sokkal később ajtó-ablak ziccerben rontott, így továbbra is a hazaiak vezettek. Újabb eladott labdák és hazai lerohanások következtek, egyenlítés, esetleg fordítás helyett 5 ponttal ellépett ellenfelünk. Milos, majd Bernard betörésből szerzett kosaraival 1 pontra feljöttünk, nagyon rosszkor és rosszul jött Velkey “gyilkos” triplája. Újabb lerohanásos akciót rontottunk el, s pattanózásban is kezdett fölénk nőni ellenfelünk. A félidő Jon betörésből dobott kosarával és 4 pontos hazai vezetéssel zárult.

A második Lóránt duplájával indult, amire Jon révén betörésből feleltünk. Centerünk, Padgett támadópattanó után egy jó büntetővel megszerezte első pontját. Váltva estek a kosarak, Norbi hármasával próbáltunk tapadni a hazaiakra. Paksi részről Paige és Lóránt lépett elő, csapatunkat Bernard és Milos tartotta versenyben.Szinte minden támadásából eredményes volt a Paks, míg nálunk jött egy kis hullámvölgy, ellenfelünk a szakasz közepén egy 6-0-lal 10 pont fölé növelte előnyét – időt kért Kostas. Jót tett csapatunknak, Bernard blokkjára, Jogi büntetőivel, s szemfüles kosarával, valamin Milos újabb hármasával egy 7-0-s 1 percet “repesztve” szorossá tettük a partit – ekkor ellenfelünk kért időt. Jackson dobott hármast, majd a szakasz hajrájában a szinte emberfelettit nyújtó Milos szinte egymaga tartotta versenyben csapatunkat, ám a hazaiak, hol akcióból, hol mezőnyből, hol büntetőkből szinte minden támadásukból pontot szereztek, így 7 pont előnnyel várhatták a zárószakaszt.

Ez Jogi újabb szemfüles, támadópattanó utáni kosarával indult, ám erre 2+1-et kaptunk Shepardtól. Milos megállíthatatlan volt, majd némi hallgatás után Bernard is hozzászólt a meccshez egy hármassal, s egy 8-0-lal 1 pontra feljöttünk. A büntetőit biztos kézzel értékesítő Shepard révén tartotta szűk előnyét az ASE, ám Milos 7. hármasa az egyenlítést jelentette a szakasz közepén. Fordítani nem sikerült, 4 ponttal ellépett a Paks, időt kértünk. Jogi zsákolt óriásit, ráadásul felállt védelem ellen, szóló végén, majd 2 perccel a vége előtt ki is egyenlített. 48 másodperccel a vége előtt büntetőivel át is vettük a vezetést. Bő 21 másodperccel a vége előtt Bernard kipontozódott, Capers 1 büntetőt dobott be, időt kértünk, a győzelemért támadhattunk. Milos pedig bő 10 másodperccel a vége előtt “beverte” a 8. hármasát… 2 másodperccel a vége előtt Capers első büntetőjét bedobta, a második után elütöttük a pattanót – GYŐZTÜNK!

Kostas Flevarakis: – Nagy meccs, nagy győzelem! Jól kezdtünk, de a folytatásban jött egy olyan időszak, amikor lerohanásos helyzeteket, tiszta ziccereket hagytunk ki. Ezzel kicsit sz önbizalmunk is megingott, s ezt kihasználva fordított és el is húzott a Paks. Szünet után védekezésben a taktikai váltást remekül megoldottuk, már nem nagyon engedtünk könnyű kosarakat ellenfelünknek, s ezúttal a lepattanózásban is jobbak voltunk, mint korábban – ez nagyon fontos tényezője volt a győzelemnek. Támadásban ezúttal volt három vezérünk, Bernard, Jogi és a hihetetlen napot kifogó Milos személyében, így sikerült a bravúr!

eredeti link