Biztos győzelem a karácsonyfa alá

100 pont fölött dobva, a mérkőzés nagy részében keményen, fegyelmezetten védekezve, koncentrált játékot nyújtva arattunk fölényes győzelmet Jászberényben

Jászberényi KSE – Sopron KC 56-103 (9-25, 11-29, 20-32, 16-17)
Jászberény, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Benczur, Fodor, Drenyovszki

Jászberény: FRANK 15/6, Katona 6, BRBAKLIC 20/9, Kaszás 2, Rékasi 2
Cs.: Füzi 9/6, Kovács A. 2, Szalkai, Tóth T., Kovács V.
Edző: Lo Elhadji Malick

Sopron: Jackson 4, Fazekas 2, THOMPSON 15/3, JOGELA 24/3, BAGÓ 13
Cs.: Werner 8, Supola 4, BORISOV 17/3, Takács 4, Halász, Popadic 3/3, SITKU 7/3
Edző: Kostas Flevarakis

Légiós nélkül fogadta csapatunkat a Jászberény. Az előző évadban még a mi csapatunkban pattogtató James Kinney – akit a napokban szerződtetett a JKSE – civilben figyelte, hogy magas embereink kosaraival indult az összecsapás. Martin felállt védelem ellen, leválást követően, Jogi pedig labdaszerzés után indításból talált be. Mezőnyembereink is villantak, Csabi duplával, Bernard triplával jelentkezett. Első akciókosarukat 11-2-nél a szakasz közepéhez közeledve szerezték a hazaiak, előtte Martin két szép blokkal vétette észre magát. A 6. percben Jogi lerohanás utáni zsákolásával 10 pontosra nőtt az előny. Az időkérés sem segített a hazaiakon, kemény védekezésből labdaszerzések utáni könnyű kosarakkal a 8. percben 16 pontosra (21-5) növeltük előnyünket. Bár a negyed végén akadtak hibák, megnyugtató, 16 pontos vezetéssel zártuk az első szakaszt.

Milos passzát Vitya váltotta pontokra a második negyed elején, majd ifjú centerünk büntetői után kerek 20 pontra nőtt az előny. Szakvezetőnk bedobta a közelmúltban keveset, vagy egyáltalán nem játszó játékosainkat, egyszerre többet közülük. Milos vezérletével fokozatosan “nyílt az olló”, nőtt a különbség, a szakasz közepén 39-13-ra vezettünk, a 19. percben pedig Milos ziccerével 30 pont fölé növeltük az előnyt. Szünetben 54-20-ra “,mentünk”.

Hazai hármassal indult a 2. félidő, amire csapatunk egy igencsak huszáros, lendületes játékkal “elővezetett” 19-0-lal felelt, közel 50 pontosra növelve az előnyt. Felállt védelem, zóna ellen is jól ment a játék, szépen “járt” a labda, a szakasz közepén meg is lett a “közte 50”. A szakasz végén kicsit alábbhagyott védekezésben a koncentráció, Brbaklic villant párszor, 86-40-re vezettünk a 4. negyed előtt.

A záróetapban többnyire azon játékosaink játszottak, akik különböző okok miatt a közelmúltban kevesebbet, vagy egyáltalán nem kerültek pályára. A szakasz elején bizony sok volt a hiba, de ez persze a fölényes vezetést nem befolyásolta. Supi ziccere átlendítette a holtponton ezt az “egységet”, Sitku Marci és Popadic is beemelt egy-egy szép triplát, a túloldalon pedig a nálunk nevelkedett Füzi Robi tette meg ugyanezt. A végén az volt a kérdés, meglesz-e a 100 pontunk, nos a jól játszó Marci kosarával egy támadópattanó után túljutottunk ezen, s biztos győzelemmel kedveskedtek a srácok szurkolóinknak karácsonyra.

Kostas Flevarakis: – Ez volt a tizedik meccsünk, s ezek közül a hetedik idegenben. Úgy gondolom, egységesen, csapatként végig komolyan, koncentrált játékkal győztünk, mindenki bőven kapott lehetőséget, elosztottuk a játékperceket, de ebből a sikerből nem szabad messzemenő következtetést levonni.
Boldog karácsonyt mindenkinek, bár tudom, sajnos ez a karácsony más lesz, mint az eddigiek, s nagyon szeretném, ha az élet minél hamarabb visszatérne a régi, normális kerékvágásba!

eredeti link