Bagó Martin: fókuszban a fejlődés

Két Zalaegerszegen töltött évad után tért vissza az SKC férfi kosárlabdacsapatához a 24 éves, 208 centi magas középjátékos, Bagó Martin. A középjátékos a múlt héten edzésbe is állt csapatunknál

   Csátaljai Barna, Bagó Martin és Popadic Miljan az első Arénában tartott edzésen

– Üdv újra a “fedélzeten”!  Eléggé átalakult, sokat változott a keret, amíg “távol” voltál…
– Az az évad egy meglehetősen “zaklatott” szezon volt itt Sopronban, playout párharccal, amelyet akkor sikerrel vívott meg, így A-csoportos maradt a csapat. Abból a keretből mára csak Takács Norbi és Werner Vitya maradt, viszont az amerikai hátvéd Bernard Thompson Zalaegerszegen csapattársam volt az első ott töltött szezonomban.
– Miért döntöttél a csapatunkba való visszatérés mellett?
– Döntő szerepe volt Kostas Flevarakis vezetőedző személyének, de az is közrejátszott a döntésemben, hogy soproni a barátnőm. ZTE játékosként is figyelemmel kísértem a Sopron szereplését, a görög edzőről láttam, hogy a fiatalabbaknak is megadja a lehetőséget, beszélgettem is róla Werner Vityával. A karantén időszak alatt magával Kostasszal is több alkalommal beszéltem, amikor pedig másfél hónapja, július elején  Sopronba látogatott, személyesen is találkoztunk, és úgy is szimpatikus volt.

– Milyen egyéni tervekkel, célokkal tértél vissza?
– Azzal az egyértelmű céllal, hogy egyénileg előre lépjek, fejlődjek. Szeretnék érdemben hozzátenni a csapat eredményességéhez. Bízom benne, hogy szurkolók előtt lehet majd a meccseket  játszani , és egy jó hangulatú mérkőzéseket játszó, sikeres társaságnak lehetek aktív, fontos tagja.

– Hogyan töltötted az elmúlt négy-öt hónapot, ami mindenkinek nagyon nehéz volt…
– A karantén időszak alatt sem álltam le. Amíg nem lehetett a csarnokba, konditerembe menni, addig futással, saját súlyos edzésekkel próbáltam szinten tartani állóképességemet. Azóta pedig, hogy ismét lehet, már a fejlesztésen, az erősítésen van a hangsúly. Július eleje óta Sopronban vagyok, az új erőnléti edzővel, Pető Edinával dolgoztunk az erőfejlesztésen. A múlt hét még amolyan rávezető jellegű volt, jövő héttel vágunk bele igazán keményen. Jó hangulatban zajlik a munka, bízom benne, hogy szép és jó szezonunk lesz.

eredeti link