Az eleje és a vége az alapszakasz győzteséé volt

Hamar nagy hátrányba kerültünk Szolnokon a rájátszás első meccsén az alapszakasz győztesének otthonában, de később sikerült rendezni a sorokat. Már az első félidőben átvettük a vezetést, és szünet után is gyakran volt nálunk az előny. A végjátékban azonban a szolnokiak voltak a pontosabbak, talán az ütött vissza, hogy korábban nagy hátrányból kellett felállni. Az biztos, hogy ahogy a bajnoki alapszakaszban, ezúttal is sikerült alaposan megnehezíteni a Szolnok dolgát. Kedden Sopronban folytatódik a párharc

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC 89-81 (32-29, 20-23, 18-20, 19-9)
Szolnok, férfi NB I, rájátszás, 1. mérkőzés, zárt kapuk mögött
V.: Frányó, Csabai-Kaskötő, Balogh Gy.

Szolnok: WARNER 11, BADZIM 14/9, Kovács P. 3, Subotic 7, CAKARUN 14
Cs.: PONGÓ 5/3, Juhos 7/3, Zsíros 6/6, GIBSON 19/12, Rudner 2, Taiwo
Edző: Gasper Potocnik

Sopron: Elmore 11/3, Thompson 9, TAKÁCS 12/12, BORISOV 21/6, JOGELA 15
Cs.: PADGETT 8, Supola 5/3, Fazekas, Halász
Edző: Kostas Flevarakis

Bár Kovács P. 2+1-es akciójára még Jogi duplájával, majd Bernard 1 jó büntetőjével válaszoltunk, azért az első percekben nagyon érződött csapatunkon a három hetes játékhiány. Korábbi játékosunk Angelo, valamint a 3 triplát is beemelő Badzim vezérletével a szakasz közepén 20-9-re ellépett az Olaj. Csapatunkból a mérkőzés elején egyedül Jogi jelentett érdemi veszélyt a hazai gyűrűre. A hazaiak remekül dobtak, Norbi hármasa után, attól kezdve, hogy “több lábra állt” támadójátékunk, kiegyenlítetté tettük a meccset. Sajnos Bernard a 8. percben éppen egy 2+1-es akciója után begyűjtötte a 3. hibáját. A szakasz hajrája a miénk volt, Milos büntetőire, valamint Supi és Jogi bravúros kosaraival egy 9-2-vel 3 pontra feljöttünk. Úgy kerültünk közel az alapszakasz győzteséhez, hogy a szolnokiak parádésan (6/9) tripláztak az első 10 percben.

Supi triplájával kezdtük a 2. etapot és ezzel ledolgoztuk a hátrányt. Bár volt labdánk a fordításhoz, ez nem sikerült, az Olaj hosszabb kosár csendjét Badzim törte meg egy 2+1-gyel. Jogi újra egalizált, majd miután megkapta 3. hibáját, energikus betörés után fordított is. Cakarun villant kétszer, miközben kicsit “túlpörögtünk”, visszaszerezte a vezetést ellenfelünk, időt is kért Kostas. Hatott, mert fél perc múlva, centerünk, Padgett kosara, majd Milos hármasa után már mi “mentünk” 3-mal és Potocnik kért időt. Működött a védekezés, Jon 2+1-es akciója után már 4-gyel “mentünk”. Irányítónk növelhette volna az előnyt, újra kosárra tört, de nem talált be, s reklamált – technikaiért. A hazaiaknál Gibson és Cakarun hozta a pontokat. A félidő hajrájában előbbi hármasával fordított az Olaj. Hármasra hármassal feleltünk, újra Norbi talált be. A félidő Juhos kosarával és döntetlennel zárult.

Ahhoz képest, milyen kosáresőt hozott az első félidő, szünet után több, mint 2 és fél percig nem esett kosár, de a félidő elején Jogi megkapta a 4. hibáját. Badzim befutásból a hazaiakat juttatta előnyhöz, Jogi rögtön egalizált. Bernard labdát, Jon triplát szerzett – újra vezettünk. A szakasz közepén fej-fej mellett haladtak a csapatok, potyogtak a hármasok, a hazaiaktól Pongó és Gibson talált távolról, tőlünk azonban Norbi kétszer is villant 3 pontért, majd Milos tripláját követően 4 ponttal “mentünk” és 2 pont előnnyel fordultunk a 4. negyedre.

Ez Padgett két jó büntetőjével indult, a jó hírét először sajnos éppen most igazoló Gibson két újabb hármasával, visszavették a vezetést a vendéglátók. Bár megvoltak a tiszta helyzetek, ekkor kimaradtak, nem úgy Zsírosnál, aki “gyilkos” hármast dobott és ezzel egy 9-0-s hazai rohamot indított útjára – nem igazán találtuk a szolnoki zóna ellenszerét. Kostas egy meglehetősen emelt hangú időkéréssel próbálta felrázni a srácokat. Jon betörésből faragott is a hátrányon, majd mindkét csapat több labdát eladott, sokat hibázott, így végül a hajrában valamivel pontosabban játszó Szolnok fölénk kerekedett.
A párharc állása: 1-0 a Szolnok javára

Kostas Flevarakis: – Jó mérkőzést játszottunk az alapszakaszgyőztes Szolnok otthonában. Nyerni akartunk, és harmincöt percig volt is rá esélyünk. A hajrában azonban kiütközött, hogy a hazaiaknak hosszabb a kispadjuk, és a kulcsembereik is feljavultak, ezért nyertek. Kedden megpróbálunk egyenlíteni.

A fotók a 2021.01.04-i Szolnoki Olajbányász elleni mérkőzésen készültek.

eredeti link