Álomrajt után hosszabbításos siker

Sokáig felejthetetlen, remek, drámai mérkőzésen hosszabbítás után legyőztük a Körmendet!  Szédületesen kezdtük a meccset, az első negyed hajrájában közel 20 pontos előnyt szereztünk, ám ezt a második negyedtől mind védekezésben, mind pedig támadásban feljavuló ellenfelünk fokozatosan csökkentette és a rendes játékidő végén hosszabbításra mentette a meccset. A ráadásban a Körmendnél volt a lélektani előny, de fiainknak helyén volt az eszük és a szívük. Angelo és Brynton támadásban, Dénes Gabi és Wesley pedig védekezésben nyújtott extra teljesítményt, biztatóan debütáló új játékosunk pedig egy “klasszikus” jellegű, drámai csatában sikerrel megvívott rangadó részese lehetett
Sopron KC – Egis Körmend 80-79 (27-12, 12-15, 17-22, 9-16, 15-14)
Sopron,  1800 néző. V.: Praksch, Török, Goda.
Sopron KC: WARNER 28/6, LEMAR 24/6, TAKÁCS 8/6, DÉNES 4/3, GORDON 8.
Cs.: Wiggins, Supola, London 8/6, Molnár M.
Edző: Sabáli Balázs.
Egis Körmend: THAMES 16/9, Price 13/9, FERENCZ 9/3, HAMMONDS 14/6, DELAS 10.
Cs.: Bradford 10, Csorvási 6, Németh Á.
Edző: Matthias Zollner.

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, amit csak fokozott, hogy 1 perc elteltével Angelo hármasával mi szereztünk a vezetést. Bő 2 perc elteltével 6-0-ra vezettünk, Thames egy 2+1-es akcióval ugyan megfelezte a vasi hátrányt, ám Brynton triplája után ismét 6-tal “mentünk”. Remek dobóformával nyitottunk, Angelo kiosztásából Dénes Gabi a harmadik hármasunkat “suvasztotta be”, Brynton 2+1-es játéka után pedig már 15-5-re vezettünk. Időt kért ellenfelünk, de nem tört meg a lendület, Norbi a 4. triplánkat vágta be – négyből, majd egy távoli kettest is beemelt. Brynton ugyan kihagyta az ötödiket, de a pattanó visszaszerzése után Wesley előbb elől, majd hátul is villant Delas után Csorvásit is “betakarva”. Álomszerű első 8 percet produkálva 24-7-re vezettünk. A negyed hajrájában jelentkezett játékra új “emberünk” London, aki elsőre elveszítette a labdát, majd Supola Zoli remek átadásából, megszerezte csapatunk 5. tripláját. A negyed végén Delas talált be, 15 ponttal vezettünk.

Két körmendi kosárral indult a második etap, sajnos a büntetőket elég bőkezűen szórtuk mellé, az első 7-ből csak hármat értékesítettünk. Védekezésben fokozta a nyomást a Körmend, de Angelo duplája és új játékosunk újabb hármasa, majd látványos zsákolása után egy 8-2-vel 17 pontosra nőtt előnyünk. A félidő hajrájában kicsit esett a színvonal, mindkét csapat játékosai sokat hibáztak, Wesley újabb pazar blokkja jelentette ekkor a látványosságot. Ferencz vetett véget a közös kosárcsendnek és az ő vezérletével, meg Price triplájával egy 7-2-vel szünetig 12 pontra feljött a Körmend.

Delas-duplával indult a második félidő,  másfél perc elteltével Angelo ügyes betörésből szerezte első szünet utáni pontjainkat. Váltva estek a kosarak, Norbi újabb szép támadás végén újabb triplát szerzett, amellyel 15 pontosra nőtt előnyünk. Thames triplája adott lendületet ellenfelünknek, a szakasz közepén 10 pontra feljött a Körmend. Időt kértünk, utána Lemar dobot egy triplát, de magára találó ellenfelünk Price és Hammonds révén 10 ponton belülre került. A szakasz hajrájában Angelo extráinak – triplájának, valamint pazar betöréses kosarának – köszönhettük, hogy 7 pontos vezetéssel várhattuk a záró etapot.

Ennek elején több, mint 2 percig nem esett kosár, Angelo büntetőkből növelte az előnyt, Delas támadópattanó után felelt. Eladott labdánk és Ferencz hármasa után 4 pontosra csökkent előnyünk. Időt kértünk, szurkolóink pedig érezték, hogy elkel a buzdítás a srácoknak és a körmendiek is biztatták övéiket. Thames talált be távolról és a szakasz közepén, 1 pontra zsugorodott előnyünk. Brynton dobta be első büntetőjét, a második után pedig visszaszedtük a pattanót, Wesley pedig nem hibázott a vonalról. Ő lépett elő vezérré, az 5 “sapkáját” is kiosztotta, támadópattanó utáni kosarával 7 pontosra növelte az előnyt, majd Bradfordot is “betakarta”. Egy pontos vezetésünk után egy 7-0-lal újra megugrottunk. Két perccel a vége előtt Price triplája fokozta az izgalmakat, Bradford pedig nem egészen másfél perccel a rendes játékidő letelte előtt egy triplányira hozta vissza ellenfelünket. Brynton megoldásai nem sikerültek, Hammonds bő fél perccel a vége előtt triplával egyenlített, utána már nem esett kosár, így jöhetett a ráadás.

A hosszabbítás Brynton betöréses kosarával kezdődött, majd  Csorvási kipontozódás után egy büntetőt értékesített. A túloldalon Ferencz mindkettőt bedobta, Bradford duplájával pedig már a Körmend vezetett. No nem sokáig, előbb Wesley villant, majd Brynton. A túloldalon Thames lépett elő, két büntető után egy triplát is bedobott, 71 másodperccel a hosszabbítás letelte előtt 2-vel ment a Körmend. Az újabb fordulatot Angelo 2+1-e jelentette, vezetéssel mentünk a ráadás utolsó percére. Ebben Dénes Gabi volt a főszereplő 2 bravúros labdaszerzéssel, Brynton pedig 4 büntetőből hármat bedobott, így Hammonds a dudaszó pillanatában szerzett triplája 1 pontra ugyan felhozta a Körmendet, de győzelmünket nem befolyásolta.

Sabáli Balázs: Gratulálok a csapatomnak, mert egy nagy előnyről sikerült nehezen megnyerni a mérkőzést. Ugyanakkor gratulálok az ellenfélnek is, hiszen visszajöttek a mérkőzésbe, és majdnem le is győztek minket. A különbséget az jelentette, hogy nálunk volt két extra teljesítmény, amely eldöntötte a találkozót. Mindkét szurkolótábornak köszönetet kell mondani, mert a soproni arénában régen volt ilyen hangulat. Erőt kell merítenünk ebből a mérkőzésből, és további győzelmeket szerezni, hogy elérhessük a céljainkat.

Angelo Warner: Kemény, küzdelmes mérkőzés volt. Az elején megleptük az ellenfelet és hibákba kényszerítettük őket, de visszajöttek a meccsb, azonban szerencsére a végén mi örülhettünk.

 

eredeti link