A végére “fogytunk el”

Ahogy a második meccsen Sopronban, úgy a 3. összecsapáson is remekül kezdtünk és egy negyed után vezettünk, sőt még a félidőben is. Térfélcsere után azonban feljavult a Körmend, mi a második félidőben összesen 21 pontot szereztünk. Ezzel együtt a 35. percben csupán 7 pont volt a hátrányunk, de a végére – elsősorban támadásban – “elfogytunk”, így a Körmend 3-0-ra nyerte a párharcot, mi pedig a 8. helyen végeztünk a bajnokságban
Egis Körmend – Sopron KC  78-56 (13-21, 21-14, 24-16, 20-5)
Körmend, férfi NB I, negyeddöntő, 3. mérkőzés,  1.700  néző.
V.: Papp, Praksch, Farkas.
Körmend: Price 8/3, BRAFDORD 10/6, FERENCZ 9/9, HAMMONDS 22/3, Delas 8.
Cs.: THAMES 7/3, CSORVÁSI 9, Takács, Lajsz, Kiss M. 3/3, Kiss B., Oroszi.
Edző: Matthias Zollner
Sopron: Warner 8/3, LEMAR 15, SUPOLA 12, WIGGINS 12/6, Gordon 3.
Cs.: Dénes 4, Molnár M. 2, Werner, Élő, Buzsáki.
Edző: Sabáli Balázs.

A találkozó előtt felcsattant szurkolóink hangja, a 0-2 ellenére jó néhányan elkísérték a srácokat Körmendre. Hammonds közelről a hazaiaknak szerzett vezetést, ám Supi és Brynton vezérletével egy 12-0-s rohammal nemcsak fordítottunk, 10 ponttal el is léptünk a meglehetősen görcsösen kezdő éllovas ellen. A szakasz közepén Ferencz hármassal próbálta elmozdítani a holtpontról a Körmendet, de Angelo és Brynton hármassal, Alan pedig duplákkal tett róla, hogy tovább nőjön az előny. Már 21-9-re is vezettünk, a negyed végén 10 ponton belülre került ellenfelünk.

A második szakaszt a két centerével, Csorvásival és Delasszal egyszerre a pályán kezdte a Körmend, de nem ezért jött föl gyorsan 3 pontra, hanem mert ekkor kihagytuk a tiszta helyzeteket. Supi kosara lendítette át csapatunkat a kisebb holtponton, utána Brynton is betalált. Angelo triplájára Bradford felelt hármassal, Hammonds is kezdett belelendülni, mi viszont támadásban pontatlanokká váltunk. Hiába volt olyan akciónk, amelynek során 3 alkalommal is visszaszedtük a lepattanót ellenfelünk palánkja alatt, a szakasz közepén egy 12-0-lal fordított a  Körmend. Hosszabb kosárcsendünknek Supi vetett véget szép szólóval – kár, hogy a bónusz büntető kimaradt.  A félidő hajrájában magas szerkezetre álltunk át és ez abszolút bejött. Egyszerre volt a pályán Gabi, Alan és Wesley, s előbbi büntetőire, valamint utóbbi hármasára építve egy 7-2-vel visszavettük a vezetést, így előnnyel fordulhattunk.
Úgy indult a második félidő, ahogy az első befejeződött, Alan triplájával. Hammonds támadópattanó utáni kosarára pedig Brynton 2+1-es játékkal felelt. Fokozta a nyomást védekezésben a Körmend, eladtunk pár labdát és egy egységes csapatjátékkal bemutatott 12-2-vel, a szakasz közepén fordítottak a hazaiak, akiknél Ferencz, valamint Bradford révén már a triplák is beestek. Az időkérés sem segített, támadásban “megálltunk”, Alan eladott labdája után sportszerűtlent kapott, tovább “nyílt az olló”. A 22. és a 29. perc között egy 19-2-es rohamot mutatott be a Körmend, amely 12-vel ellépett, csapatunk jó 5 perces kosárcsendjének Wesley vetett véget. Ez valamelyest felrázta a csapatot, amely a szakasz végén egy 8-0-lal 4 pontra feljött. A negyed Ferencz hármasával és 7 pontos körmendi vezetéssel zárult.
Közel másfél perc elteltével szerezte Delas a záróetap első kosarát. Jól védekeztünk, de rosszul dobtunk, kevés volt a pont a szakasz elején. Supi villant újra, de Thames vagy 8 méterről beemelt hármasával, majd Bradford ziccerével  10 pont fölé nőtt a hazai előny. Időt kértünk és újra jött a félidő végén bevált magas szerkezet, no meg a zóna. Ezúttal ez a felállás nem volt oly’ hatékony, mint korábban,  a hazaiak támadásban elkapták a fonalat, mi viszont “elfogytunk”, nagyon gyengén dobtunk, bár sok tiszta helyzetet alakítottak ki a srácok. A szakasz közepén egy 11-0-lal közel 20 pontosra nőtt a hazai előny  és ezzel eldőlt a meccs.
A Körmend 3-0-ra nyerte a párharcot és bejutott a négy közé, mi pedig a 8. helyen végeztünk.

eredeti link