A sorozat megszakadt, a tartás megmaradt

Tompán, enerváltan kezdve, hamar nagy hátrányba kerültünk Pakson, de szívós munkával és helyenként jó játékkal, a záróetap elején 4 pontra feljöttünk. A felzárkózás azonban nagyon sokat kivett csapatunk kulcsjátékosaiból, a hajrá egyértelműen a hazaiaké volt. A mérkőzés elejét és a végét ugyan a paksi csapat uralta, ám “megfogyva bár, de törve nem” kosarazó csapatunk, emelt fővel jöhetett le a pályáról

Atomerőmű SE – Sopron KC 101-83  (28-15, 21-22, 21-26, 31-20)
Paks, középszakasz. középház, 2. forduló, 600 néző.. V.: Papp., Praksch, Török

ASE: KOVÁCS Á. 18/6, HENTON 17/6, FAUST 26/15, EILINGSFELD 16, Jevtovics 8.
Cs.: MEDVE 7/6, RUJÁK 9/9, Szalai.
Edző: Dzunics Braniszlav
SKC: WARNER 14/3, LEMAR 18/12, TAKÁCS 11/3, Wiggins 5/3, GORDON 19.
Cs.: SUPOLA 13/3 , Molnár M 3., Werner.
Edző: Sabáli Balázs.
Kovács Ákos duplájával, majd triplájával indult a találkozó, amelyet elég tompán kezdtünk. Több, mint 2 és fél perc elteltével, 8-0-nál ügyes alapvonal bedobás figurából Wesley zsákolt nagyot, ám ez sem dobta fel csapatunkat, edzőnk 3 és fél perc elteltével 13-2-nél kénytelen volt időt kérni. Ezt követően elsősorban Wesley jóvoltából kiegyenlített lett a játék. A szakasz második felében első 4 tripláját bedobó hazai gárda játékosai pontatlanabbakká váltak, egy 8-3-mal 6 pontra feljöttünk. Időkéréssel rendezték soraikat a hazaiak, a mi fellángolásunk pedig elég rövidre sikeredett. Egy 7-0-lal ismét megugrott az ASE, Supola Zoli próbálta versenyben tartani csapatunkat, de a lendületesen, pontosan játszó hazaiakkal szemben jelentős 13 pontos hátrányt szedtünk össze az első negyedben.
A második etap elején továbbra is Zoli tartotta versenyben csapatunkat, csereként pályára lépve a 13. percben 11 pontnál járt. A 2. etap eleje az ő és Henton dobópárbajának jegyében telt, a hazaiak tartották 15 pont körüli előnyüket. A szakasz közepén Norbi kapta el a fonalat, duplát, majd hármast is dobott. Norbi és Zoli vezérletével egy 8-0-lal 10 ponton belülre kerültünk. Abban, hogy még közelebb kerüljünk az ASE-hoz, a Faust-Henton duó akadályozott meg minket, bár utóbbi triplájára a hétközben, Debrecenben remeklő Brynton felelt hármassal. 12 pontos hazai vezetéssel fordultak a felek.
Négy hazai pontra felelt büntetőkből Wesley. Ez adott némi lökést, Angelo lépett elő, é Brynton újabb hármassal villant, egy 7-2-vel 10 ponton belülre kerültünk. Hullámzó volt a játék, Eilingsfeld vezényelt egy 6-0-t. Nem törtünk meg, Angelo és Brynton triplával, Norbi lerohanás végén duplával jelentkezett és e 8-0-lal, rég látott közelségbe kerülve 7 pontra megközelítettük ellenfelünket, amely időt kért. Nagy dobópárbaj alakult ki, 10 pont körüli hazai vezetés mellett, Norbi és Brynton tartotta versenyben csapatunkat, amely 7 pontos hátrányból várhatta a 4. negyedet.
Ez Wesley kosarával indult és ezzel 5 pontra zsugorodott az ASE előnye. Eilingsfeld villant, Alan viszont triplát vágott, 4-re feljöttünk és labdánk volt, a kezdeti nagy hátrány után sikerült éles meccset csinálunk. A szakasz közepén azonban Faust “megrázta” magát, három triplával, egy 14-3-as hazai rohamot vezényelve eldöntötte a meccset a hazaiak javára. Angelo kihagyott ziccere után technikait is kapott. Az, hogy a nagy hátrányból szorossá tették a meccset sokat kivett a srácokból, a hajrá egyértelműen a hazaiaké volt, akik végül 18 ponttal nyertek.

eredeti link