A “kétarcú” Alba látogat tartalékos csapatunkhoz

Holnap 19 órától, a hozzánk hasonlóan két győzelemmel álló Alba Fehérvár együttesét fogadja csapatunk

A helyzet csupán annyit javult a múlt hétvégi Pécs elleni összecsapáshoz képest, hogy már bevethető lesz a csapatunkhoz a múlt hét végén csatlakozó amerikai bedobó, Quincy Diggs.
Amint arról edzőnk, Dzunics Braniszlav a honlapuknak beszámolt, érdemi javulás nem történt a sérülteknél, sajnos még senki nem tudott edzésbe állni, így a tréningeken 5 felnőtt és 5 fiatal készült a fehérváriak ellen. “Annyit tehetünk, hogy – ahogy a Pécs ellen -, holnap is megpróbálunk kiadni mindent magunkból. A PVSK ellen is rengeteget segítettek a szurkolók, ami sokat jelentett a srácoknak. Fiataljaink ahogy az látható, ha apró lépésekkel is, de folyamatosan fejlődnek. A Nyíregyháza ellen Csendes Péter, a pécsiekkel szemben pedig Csátaljay Péter villantotta meg tehetségét és ez örömteli, ahogy az is, hogy az ő jó megmozdulásaik tűzbe hozzák a közönséget. A szurkolók segítségére pedig, most is óriási szükség lesz”.
A holnapi rivális fehérvári gárdáról úgy vélekedik Báne, hogy náluk játszik az egyik legjobb magyar játékos Vojvoda Dávid személyében. Ő, valamint az amerikai irányító, Stark szervezi leginkább az Alba játékát. Edzőnk szerint holnap egy adott mérkőzésen belül is meglehetősen kétarcú csapat érkezik hozzánk, amely több meccset is jól kezdett, de nemegyszer – például a legutóbb minket legyőző Pécs, vagy legutóbb a Szolnok ellen – nagy, 20 pont körüli előnyről kapott ki. Báne kiemelte: az Albánál is volt sérülés, de messze nem volt annyi hiányzó, mint nálunk – kérdéses, milyen kerettel érkeznek a fehérváriak.
A sok bizonytalanság mellett Báne egyetlen dologban biztos: ahogy egy hete a Pécs, úgy a rendelkezésre álló játékosok a fehérváriak ellen is mindent kiadnak magukból, és próbálják a maximumot nyújtani – kérdés, ebben az összetételben ez mire lehet elég. Edzőnk reméli, hogy a szurkolók ahogy az eddigi hazai meccseken, most is a srácok mellé állnak, hangsúlyozta, rengeteget számít a buzdításuk, segítségük a csapatnak.

eredeti link