A játék javult, a győzelem még várat magára

Fordulatos mérkőzésen három negyedig helyenként jól játszva és védekezve, 30 perc után még 3 ponttal vezettünk Kecskeméten. A záró etapban azonban a remekül dobó, koncentráltan kosarazó hazai csapat a maga javára fordította a találkozót

KTE-Duna Aszfalt – SKC 90-80 (18-26, 30-19, 14-20, 28-15)
Kecskemét, férfi NB I A
V.: Tőzsér, Nagy V., Török.

Kecskemét: WITTMANN 25/12, THOMAS 13/9, DJERASZIMOVICS 20/9, Djuraszovics 9/3, KARAHODZSICS 21.
Cs.: Lewis, Kucsera 2, Vukcsevics, Révész.
Edző: Forray Gábor

Sopron: Kinney 12/3, THOMPSON 22/12, Takács, Rivers 12/6, CARTER 15.
Cs.: SUPOLA 10, Jogela 9/3, Werner, Fazekas, Molnár M.
Edző: Kostas Flevarakis

Az egykor Kecskeméten is megforduló Bernard triplájával mi szereztünk vezetést, ám Karahodzsics révén gyorsan fordított a zónával kezdő KTE. Eric pillanatai következtek, találatai révén sikerült egy szűk előnyt állandósítani. A szakasz második felében – a magát a jelek szerint otthon érző – Bernard két triplájával sikerült 9 ponttal ellépni, időt kértek a hazaiak. Fel is jöttek 5 pontra, Djeraszimovics lépett elő a hazaiaknál. Jól jött Kinney 2+1-es játéka, majd Tauras betörés utáni ziccere, 8 pontos előnnyel zártuk az első szakaszt.

A másodikat viszont tompán kezdtük, ellenfelünk pedig egy 7-0-s bő 1 perccel indítva, 1 pontra feljött. Supi ügyes betöréses kosara átlendítette csapatunkat a holtponton. Marci ügyes passzából újra Eric villant, de Djeraszimovics kosaraival, s Wittmann hármasával tapadt ránk a KTE. A szakasz közepén bár megvoltak, sajnos kimaradtak a tiszta helyzetek, Thomas kosarával fordítottak a hazaiak. Időkérésünk után Bernard ügyes átadásából Eric révén visszavettük a vezetést. Miközben a hazai együttest Karahodzsics vette vállaira, nálunk ügyes mélységi játékok után Eric, Bernard, majd egy triplával Demetre is megvillant, 4 ponttal megléptünk. A félidő vége azonban Djeraszimovics 2 és Djurasovics 1 triplájával a hazaiaké volt, akik 3 pontos előnnyel fordulhattak.

Karahodzsics zsákolására – miközben 2 rossz triplával indítottunk – Kinney felelt indítás után. E találat egy szervezett védekezésre, s gyors ellencsapásokra épülő 8-0-s rohamunknak “ágyazott meg” és 3-mal mi vezettünk. Karahodzsics palánkunk alatt összeszedett lepattanója utáni 2+1-es játéka, megtörte a lendületünket. Kinney tolt egyet kissé “megrekedő” szekerünkön egy triplával, majd Demetre tett róla, hogy, ha szűken is, de nálunk maradjon az előny, a Karahodzsics vezette hazaiakkal szemben. A szakasz végén váltva estek a kosarak, Thomas ugyan triplát “vágott”, de nálunk Supi villant újra, Tauras pedig biztos kézzel “büntetett”, 3 pontos előnnyel vártuk a záró etapot.

Ennek elején Karahodzsics borította föl Ericet, a támadóhiba után centerünket le is kellett cserélni. Kapkodtunk támadásban, labdákat adtunk el és rosszul is dobtunk, amit ellenfelünk Wittmann két triplájára építve egy 8-0-lal büntetett, érthető volt Flevarakis mester időkérése. Hosszú “hallgatás” után szólt hozzá a játékhoz Bernard egy triplával, Karahodzsics zsákolással felelt, majd a záróetapra “megtáltosodó Wittmann, bedobta a negyedbeli harmadik hármasát. A szakasz közepén Bernard két gyors duplával, 3-ra hozta föl zónára átálló csapatunkat. Wittmann duplával, Thomas triplával jelentkezett, mi sajnos egyénieskedni kezdtünk. Tauras triplája adott némi reményt -8-nál 2 és fél perccel a vége előtt, de Thomas és Wittmann nem engedte már igazán közel csapatunkat az övékéhez.

A fotók a 11.23-i ASE meccsen készültek.

eredeti link