A bajnok Falco ellen kezdjük az erőltetett menetet

Egy hónap szünet után a hét végén folytatódik a bajnokság. Március végéig szerda-szombat ritmusban, heti két meccset játszanak a csapatok. Fiaink szombaton 18 órától, a bajnok Falco együttesét fogadva kezdik az erőltetett menetet
A legutóbbi, a február elején Oroszlányban lejátszott bajnoki után edzőnk, Kostas Flevarakis egy hét pihenőt adott a srácoknak majd azt követően álltak újra edzésbe Supiék.
Csapatunk szakvezetője honlapunk érdeklődésére elmondta, az elmúlt hetekben fizikai, állóképességi munka mellett a taktika finomítása, a repertoár bővítése egyaránt szerepelt az edzésprogramban. A héten azonban már egyértelműen a bajnok Falco elleni közvetlen felkészülés volt a fókuszban. Kiemelte: nagyon keményen, jól dolgozott a társaság, de egy ilyen hosszú szünet után mindig kérdéses, milyen lesz a folytatás. Viszont most már a szavak, a beszéd ideje lejárt, mostantól a tettek beszélnek a pályán!
Ellenfelünk, a bajnok szombathelyi gárda három magyar válogatott játékosa közül hárman, Benke, Perl és Váradi a szünetben kemény tétmeccseken léptek pályára, a válogatott sikerrel megvívott Eb-selejtezőin szerepeltek. Kostas úgy véli, nekik  egyértelműen előny, hogy nemzetközi tétmérkőzéseken szerepelhettek, nem estek ki a játékból, a ritmusból.

Csapatunk is próbált tenni ez ellen a hosszú bajnoki szünetben, méghozzá edzőmeccsekkel. Négyet is játszottak a srácok és mindet megnyerték. A felkészülési találkozókról így vélekedett  edzőnk:  – Az edzőmeccseken engem az eredmények érdekeltek a legkevésbé. Minden mérkőzésen megvoltak a konkrét feladatok, védekezésben és támadásban egyaránt. Kellett, hogy gyakoroljunk és nem egymás, hanem minőségi ellenfelek ellen. Ezen túlmenően nagyon kíváncsi voltam a fiatalokra is meccshelyzetben, és voltak kifejezettem biztató dolgaik.”

Magáról a holnap esti találkozóról, annak esélyeiről így vélekedett Flevarakisz: “A legjobb, a legerősebb magyar állománnyal rendelkező csapat látogat hozzánk. Mint minden riválisunkat, a bajnokcsapatot is tiszteljük, de nem félünk tőle. Úgy gondolom, bebizonyítottuk, hogy főleg itthon minden ellenféllel felvesszük a versenyt – bízom benne, hogy ez a Falco ellen is így lesz. A szombathelyi meccsünkre is sok szurkolónk elkísérte a csapatot, biztos vagyok benne, hogy itthon is sokan kijönnek, mint ahogy ellenfelünket is eljönnek jó néhányan buzdítani, tehát egy remek hangulatú, remélhetőleg telt házas csatára van kilátás. Szurkolóink már nemegyszer belehajszolták a csapatot a győzelembe, és bár valóban a Falco csapatára fókuszáltunk, ha sikerülne “elkapni” a bajnokot, az nagy lökést, önbizalmat adhat a következő mérkőzésekre.”
Utolsó mondatával már kicsit az alapszakasz hátralévő részére is utalt edzőnk, aki a több hetes szerda-szombati “menetrenddel” kapcsolatban azt fejtegette: ez minden csapatra nagy terhet ró. Ebben a szinte playoff-jellegű menetrendben kulcskérdés a játékosok egészségi állapota, s a sérülések, betegségek megelőzésén sokat dolgozik a csapat egészségügyi stábja. A dolgos hétköznapokon pedig a rendelkezésre álló rövid időszakokban mindig az éppen aktuális, következő ellenfélből kell a lehető legjobban, legalaposabban felkészülni.
Fotó: kosarsport.hu

eredeti link