30 perc jó játék után, szétestünk

Az első három negyedben csapatként jól működve gyakran vezettünk is a DEAC otthonában, ám a záróetap első 7 percében nem tudunk mezőnykosarat szerezni, így a hármasokat nagyon gyengén (3/24, 12,5%) dobva kikaptunk

DEAC-SKC 87-71 (19-18, 22-20, 22-22, 22-11)
Debrecen, férfi NB I, 1200 néző.
V.: Tőzsér, Frányó, Goda.

DEAC: COSTA 7/3, Manigat 12/6, HARRISON 17/9, ARMWOOD 11, TÓTH Á. 16
Cs.: BORISZOV 13, Bognár 2, Polyák 3/3, Somogyi.
Edző: Kovács Adrián.

SKC: Thompson 5/3, Supola 8, RIVERS 16/6, JONES 14, CARTER 17.
Cs.: Pitts 9, Takács 2, Molnár M.
Mb. edző: Bors Miklós.

Hazai részről Milos, tőlünk pedig  a hét elején kisebb sérüléssel bajlódó Pitts maradt ki a kezdő ötösből. Bő 2 perc elteltével Tóth Ádám vezérletével 8-3-ra elléptek a hazaiak, de büntetőkkel hamar feljöttünk 1 pontra, ám sajnos Bernard gyorsan összeszedett 3 faultot. A szakasz közepén Carter villanásaival tapadtunk a hazaiakra, majd lerohanás után Supi 2+1-es játékával át is vettük a vezetést. Centerünket, Ericet nem tudták tartani a vendéglátók, ám a negyed hajrájában egyénieskedővé vált játékunk, több labdát eladtak a srácok, egy 7-0-lal fordított a DEAC. A szakasz végeredményét Pitts állította be büntetőkből.

A második etap elején váltott vezetéssel haladtak a felek, majd labdákat szerezve Christian Jones vezérletével sikerült 5-tel megugrani. Sajnos a jó periódust ezúttal sem sikerült “megfejelni”, hamar ledolgozta hátrányát a hazai gárda, amikor Demetre jelentkezett szép hármassal. Christian újra villant, és bár távolról nem ment a dobás, Norbi agresszív labdaszerzés utáni ziccerével tartottuk az előnyt. A félidő végén sajnos Damier megoldásai nem sikerültek, Harrison és Armwood vezérletével egy 8-2-vel fordított  DEAC. Sajnos a félidő végén Eric megkapta a 3. személyijét, Milos pedig bedobta a büntetőket. Így, bár a második etap nagy részében vezettünk, 3 pontos hátránnyal térhettünk pihenőre.


Damier duplájával indult a második félidő. Supi is villant bátor betörésből, egységes csapatmunkával sikerült 10-2-vel kezdeni szünet után, úgy, hogy Jones jól tartotta Tóthot, szedte a pattanókat, és már a 3. etap közepén dupla-duplával állt. A hazaiakat Milos tartotta versenyben, 2 pontra feljöttek a hazaiak, amikor Bernard vágott be egy hármast. A szakasz hajrája ezúttal is a hazaiaké volt, Manigat és Costa is beemelt egy-egy triplát, majd eladtuk a labdát, s a hazai akció után technikait kaptunk. Fordítottak a hazaiak, és bár szinte végig vezettünk a 3. negyedben ugyanúgy 3 volt a hátrány a záróetap előtt, mint szünetben.
Eric büntetőire Harrison triplája egy villámgyors hazai 7-0-nak “ágyazott meg”, 8-cal ellépett a DEAC. Érthető, hogy időt kért Bors Miklós, de ez sem segített, Harrison újabb hármasával 10 fölé nőtt a hátrány. Támadásban tanácstalanokká váltunk, ritmust (té)vesztettünk, nem tudtunk tiszta helyzetekig játszani, a DEAC 12-3-ra nyerte az etap első felét és 12 ponttal ellépett. Távolról továbbra sem ment, még tiszta helyzetekből sem, egyre “nyílt az olló”, 3 perccel a vége előtt 20 pontosra nőtt a DEAC előnye. Első mezőnykosarunkat a záróetapban 7 és fél perc elteltével dobta Demetre. Igaz hármat ért, de ez már nem osztott, nem szorzott. Három negyeden át jól játszottunk, de a záró etap elején bekövetkező hosszú rövidzárlatunkat könyörtelenül büntette a DEAC.

eredeti link