25 percig bírtuk

Úgy tűnt, sokat kivett csapatunkból a ZTE tegnapi legyőzése. A torna zárónapján a léviaikkal 25 percig tudta tartani a lépést csapatunk. A 3. negyed második felében elléptek a szlovákon, a záró etap elején még felzárkóztunk, de ezzel “ellőttük a puskaport”
Levicki Patrioti (szlovák) – SKC 87-74 (27-25, 18-20, 25-19, 17-10)
SKC: PITTS 23/9, Johnson 4, Takács 6/6, RIVERS 19/6, CARTER 14.
Cs.: Supola 6, WERNER 2, Élő, Fazekas, Buzsáki, Schöll.
Az első percekben váltva vezettek a csapatok, tőlünk kezdetben Demetre Rivers villogott. A szakasz közepén a lévaiak egy 7-0-lal megugrottak, de magyar játékosaink, valamint Pitts jóvoltából a negyed hajrájában felzárkózott a kisebb sérülés miatt Molnár Marcit nélkülöző együttesünk.
Sőt, Pitts triplájával a második etap elején át is vettük a vezetést, s ha szűken is, de ekkor mi jártunk a szlovák együttes előtt. Ami gondot jelentett, hogy Melvin a második etap elején megkapta a 3. személyijét. A szakasz közepén egy technikait “dumáltak ki” maguknak a lévaiak, 6 ponttal elhúztunk. Ezt az előnyt Pitts vezérletével, s Norbi hármasával a félidő hajrájáig tartottuk, ám ekkor egy 8-0-lal fordított a Léva. A félidő centerünk, Eric Carter kosarával és döntetlen eredménnyel zárult.
A második 20 perc Demetre triplájával indult. Pitts is betalált távolról, de a lévaiak is jól dobtak, váltva vezettek a csapatok. A szakasz közepén jött egy hullámvölgy, egy 11-3-mal megugrott a Léva, amely 6 pontos előnnyel várhatta a záró etapot. Ennek elején 2 duplával még feljöttünk 4-re, de utána egy 10-0-lal 12 pontosra növelte előnyét a frissebbnek tűnő lévai együttes, s ezzel eldöntötte a mérkőzést a maga javára.

eredeti link