100 pont fölött dobva törlesztettünk Kecskeméten

A mérkőzés nagy részében vezetve, okosan játszva, a kritikus pillanatokban jó döntéseket hozva, kitűnő dobóformát mutatva, 15 hárompontos kosarat szerezve törlesztettünk valamit a Kecskeméttel szemben az alapszakaszban elszenvedett két egypontos vereségért. Az újabb értékes idegenbeli sikerrel, ismét léptünk egyet az esetleges playoff-szereplés felé
KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC  96-105  (22-24, 25-21, 24-27,  25-33)
Kecskemét, középszakasz, 3. forduló, 800 néző.
V.: Földházi, Goda, Lengyel.
Kecskemét: WITTMANN 17/15, Green 11/3, DERASZIMOVICS 21/3, DRAMICSANYIN 15/3, KARAHODZSICS 16/3.
Cs.: MOLNÁR MÁRTON 10., Dimics 4, Mészáros 2. Edző: Forrai Gábor
Sopron: WARNER 21/9, LEMAR 25/18 Takács, WIGGINS 20/9, GORDON 25.
Cs.: SUPOLA 8/3, Werner, MOLNÁR MARCELL 6/6.
Edző: Sabáli Balázs.
Közel másfél perc elteltével, Wesley büntetőivel mi szereztünk vezetést. Dramicsanyin egyenlített, majd Lemar triplájával újra nálunk volt az előny. A szakasz közepén centereink, Wesley és Alan villanásaival 5 ponttal megugrottunk. Ez nőtt 8-ra Brynton hármasával. Dramicsanyin felezte a hazai hátrányt tripla plusz büntető akcióval, ám az esetnél szabálytalankodó Alan, javított egy hármassal. Supola Zoli ügyes betöréses kosaraival tartottuk  5 és 10 pont közötti előnyünket, ám a negyed végét elrontottuk, rossz dobásaink, eladott labdáink után egy 6-0-lal 2-re feljött a Deraszimovics vezette Kecskemét.
Jól, Angelo vagy 8 méteres triplájával indult a második etap, majd Brynton osztotta le szépen a labdát Alannek, aki mutatós zsákolással növelte az előnyt. Deraszimovics, majd Dramicsanyin villant, időt kértünk. Molnár Marci – már a miénk, Marcell, nem pedig a korábban évekig nálunk játszó kecskeméti center, Márton – emelt be gyönyörűen egy hármast. Mindkét csapat több akciót elrontott, majd Dramicsanyin újabb találata és Wittmann triplája után, a szakasz közepén 1 pontra feljöttek a hazaiak – ismét időt kértünk. Wesley verte egy az egyben a most már kecskeméti Molnár Marcit, aki azonban egy leválás után szép zsákolással felelt. Nem engedtük fordítani  a KTE csapatát, Alan pöckölte be a lepattanót, majd Molnár Marci(nk) szépen tisztára játszott akció végén, újabb hármast “pörkölt be”. Jött a válasz Green-től, majd Wesley pillanatai következtek: bedobta első büntetőjét, majd miután a másodikat elrontotta, a kivágódó labdát Angelóhoz ütötte, aki azonnal visszajátszotta centerünknek, ő pedig 2+1-es játékkal 7 pontosra növelte az előnyt. A félidő végén sajnos pontatlanokká váltunk, a hazaiak ezt megbüntetve egy 11-2-es rohammal szünetig fordítottak és 2 pontos előnnyel térhettek pihenőre.
Hibákkal, eladott labdákkal kezdett a szünet után mindkét csapat, majd  szerencsére a triplát, majd ügyes befutás után duplát is szerző Brynton révén mi kaptunk hamarabb lábra. Az első hazai pontokat több, mint 2 perc elteltével Deraszimovics szerezte. Brynton és Angelo is triplát “vágott”, a KTE Deraszimovics és Molnár révén duplákkal tartotta a lépést. A szakasz közepe a hazaiaké volt, akik a Deraszimovics-Dramicsanyin duó révén védekezési figyelmetlenségeinket kihasználva egyenlített, sőt Dimics 2+1-es akciójával, egy 8-2-es rohammal fordítani is tudott. A szakasz hajrájában centereink, Wesley és Alan léptek elő, váltott vezetéssel haladtak a felek., hazai oldalon ekkor Green volt a vezér. A negyed Brynton hármasával és csapatunk 1 pontos vezetésével zárult.

Több, mint 1 perc elteltével Angelo büntetőkből szerezte a 4. negyed első pontjait. Irányítónk betörésből is villant, időt kértek a hazaiak. Karahodzsics több, mint 2 és fél perc elteltével pöcizésből betalált, de Alan triplát “vágott”. Erre Karahodzsics is, majd Brynton. A hazai együttest Karahodzsics vette meglehetősen széles vállaira, de továbbra is vezettünk. A szakasz közepén Deraszimovics triplájával 1-re csökkent az előny, de Supola Zoli hármassal felelt, majd- a talán, az egész tavaszi szezon során a legjobbját nyújtó – Alan is betalált távolról, 3 és fél perccel a rendes játékidő letelte előtt, 7 ponttal vezettünk. Wittmann triplája fokozta az izgalmakat, de Wesley pöcikosara, majd Angelo hármasa után, 9 pontos előnnyel fordultunk az utolsó percre. Ugyan Wittmann dobott két bravúros hármast, de Angelo büntetőivel elértük a 100-at, és okos játékkal, valamint remek csapatmunkával és dobóformával (15/26, 57,7% tripla), szép és értékes idegenbeli győzelmet arattunk.

eredeti link