Volt tartásunk, de kikaptunk

Az első negyedben nagyon “elengedtük” a pécsi együttest és hiába fordítottunk parádés harmadik negyedünkkel, a jelek szerint ez sokat kivett a srácokból, és a zárószakaszban a kritikus pillanatokban jobban koncentráló pécsiek nyertek

PVSK Veolia – SKC 83-75 (25-16, 16-19, 19-23, 23-17)
Pécs, férfi kosárlabda NB I, 1500  néző. V.: Papp P., Jakab, Nagy V.PVSK: Pongó 5/3, TAYLOR 22/6, Budimir 12/3, CSIRICS 12/6, Horti 10.
Cs.: KESAR 15, Simon K., Antóni 7/3.
Edző: Csirke Ferenc

SKC: WARNER 16/6  LEMAR 24/9, Takács 3/3, Dénes, GORDON 14.
Cs.: Supola, Wiggins 13, Gilbert 5/3 , Molnár M.
Edző: Sabáli Balázs

Gordon révén mi szereztünk vezetést, ám erre egy Taylor vezette 12-3-mal felelt a Pécs, miközben ugyan Angelo beemelt egy triplát, de több labdát is eladtak a srácok Lemar hármasa sem adott lendületet, a szakasz közepén egy újabb eladott labdát követően indításból kapott kosár után 18-9-nél időt kért edzőnk. Ez sem segített, nem változott a játék képe, egyénileg erőlködtünk, szenvedtünk a pécsi védekezés ellen, miközben ellenfelünk villámgyorsan átváltva védekezésről támadásba, könnyű kosarakkal a most debütáló centere, Kesar révén tovább növelte előnyét. A szakasz hajrájában Wiggins villanásaival sikerült egy 6-0-lal 10 ponton belülre kerülni.
Horti kosaraival tartotta előnyét a második etap elején a Pécs. Wiggins, majd egy szépen végig játszott támadás végén, a triplát “vágó” Norbi jóvoltából próbáltunk felzárkózni. Több esély volt  közel kerülni a hazaiakhoz, ám ekkor rendre kimaradtak a dobások, így Taylor 2+1-es akciójával a szakasz közepén ismét 10 pont fölé nőtt a hátrány. Tartás azért volt a srácokban, Wesley és Brynton villant, és 7 pontra felzárkózva elértük, hogy időt kérjen a hazai szakvezető, Csirke Ferenc. Sajnos ezt Budimir hármasa követte. Váltva estek a kosarak, tartotta 8-10 pontos előnyét a Pécs. A félidő végén Angelo találataival 6 pontra csökkentettük a hátrányt.
Gordon kosarával 4 pontra zárkóztunk fel a második félidő elején, majd védekezési hibánkat kihasználva, Horti volt eredményes hazai részről. Jóval koncentráltabban kezdtük a második félidőt, mint a meccset, Lemar 2+1-es akciójával, valamint Angeli büntetőivel 1 pontra feljöttünk. Csirics és a szintén 2+1-et “elővezető” Taylor jóvoltából 6 ponttal ellépett a Pécs. Csapatunkat ekkor Brynton vette vállaira, duplát, majd hármast dobott, és ismét ott lihegtünk a hazaiak nyakán. Összeállt a védekezés, Angelo villanásával fordítottunk, majd passzából Wiggins zsákolt. Parádés 18-9-es bő 6 percet produkálva, 3 pontos előnnyé alakítottuk a szünetbeli 6 egységnyi hátrányt – időt kértek a hazaiak. Lendületbe jöttünk, Angelo és Brynton tarthatatlanok voltak, szűkebb időszakra levetítve a szakasz közepén egy 14-0-t “repesztettünk” és 8 ponttal elléptünk. A vendéglátók hosszabb kosárcsendjét egy kiegészítő játékos, Antóni törte meg triplával, amellyel nagy lökést adott övéinek. Csirics is beemelt egy hármast, megtört a lendületünk. Antóni büntetőivel egalizált a 8-0-t bemutató hazai együttes, érthető volt időkérésünk. A negyed végén Kesar bedobta, Wesley viszont kihagyta a büntetőket, így 2 pontos hazai vezetéssel fordultak a záró szakaszra a felek.
A befejező etap Alan 2+1-es akciójával indult, ám felvillant az első percek “rémképe”: lassú, körülményes támadásainkat megkontrázva, egy 6-0-t mutattak be a hazaiak, időt is kért edzőnk. Brynton faragott a hátrányon egy trojkával, majd Angelo harcolt ki támadóhibát. Ha szűken is, de a hazaiak vezettek, de tapadtunk rájuk. Sajnos a dupla-duplát elérő Welsley hadilábon állt a büntetők értékesítésével. A szakasz közepén a türelmesebb hazaiak Kesar és Budimir találataival 6 ponttal elléptek, így ismét időt kértünk. Wiggins duplájára, majd Gilbert hármasára is Csirics felelt triplával, majd másfél perccel a vége előtt, Taylor betörése után eldőlt a mérkőzés. A hajrában, a kritikus pillanatokban jobban koncentráló hazaiak nyertek.
Sabáli Balázs, vezetőedző: – Rossz ritmusban kezdtünk támadásban, sok labdát eladtunk, míg ellenfelünk könnyű kosarakat szerezve nagy előnyt szerzett. Ami pozitívum volt, hogy innen fel tudtunk állni és nyolc pontos előnyt szereztünk, ám ezt a védekezésünkben elkövetett kommunkációs hibák miatt, nem tudtunk megtartatni. Bár voltak pozitívumok is, ahhoz, hogy ilyen meccseket idegenben meg tudjunk nyerni, jóval precízebben kell játszanunk.
A fotók a szeptember 29-i, Falco elleni hazai mérkőzésen készültek.

eredeti link