Vereség az utolsó hazai meccsen

Azt követően, hogy fiataljaink az első félidőben nagyon “elengedték” a MAFC II-t, szünet után többször is szorossá tették a meccset, de fordítani nem tudtak

SKC-Sporiskola – MAFC II 87-92 (16-24, 20-27, 31-22, 20-19)
Sopron, NB I B, zöld csoport, a 7. helyért, 1.mérkőzés. V.: Horváth, Szalai, Kapusi.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 16/6, Kántor 9/3, BUZSÁKI 23/9, WERNER 14, Bagó 6.
Cs.: PAPP B. 8, Németh M., Garab 2, Farkas G. 3/3, CSÁTALJAY B. 6/6.
Edző: Váradi Kornél.

A vendégek vezető duplájára Polgárdy Ádi révén triplával feleltek fiataljaink. Ezt követően azonban – a fővárosiakkal ellentétben – elég pontatlanul játszottak a srácok, a vendégek egy 12-3-as rohammal elhúztak. A szakasz második felében egy Werner Vitya és Papp Barna vezette 6-0-lal feljöttek 2 pontra a srácok. Sajnos ez csak egy rövid fellángolás volt, erre egy 10-0-lal felelt a MAFC. A szakasz végén ugyan dobtak két kosarat fiataljaink, de 8 pontos hátránnyal zárták az első etapot.
“Lendületben maradtak”, s egy Kántor Olivér vezette 8-2-vel kezdték a 2. negyedet fiataljaink. Az első etap végén, s a második elején bemutatott 12-2-vel 2 pontra feljöttek. Az üldözőverseny folytatódott, ellépett 6-tal a MAFC, majd 1-re jöttünk föl, de fordítani nem sikerült. Újra a fővárosiak percei követeztek. Fiataljaink szétestek, ráadásul közben Vitya technikait kapott. A szakasz közepén egy 13-0-lal jelentős előnyt szereztek a fővárosiak. A hosszabb hazai kosárcsendet Buzsáki Bence törte meg, majd Farkas Gergő emelt be egy triplát. A félidő végén Olivér kapott egy könyököst a bordájára. Mint ismeretes, a közelmúltban éppen bordatöréssel került kórházba, Váradi Kornél pedig a játékos egészségi állapotának megőrzése érdekében úgy döntött, a folytatásban már nem küldi pályára. A szünet előtti pillanatok megint a vendégeké voltak, 51 pontot kapva, 15 pontos hátránnyal térhettek pihenőre fiataljaink.

Fővárosi kosárral kezdődött a második félidő, ám erre Buzsáki vezérletével 8-0-lal feleltek a srácok.”Buzsi” elkapta a fonalat, szórta a triplákat, a szakasz közepén 5 pontra feljöttek a fiúk. Törvényszerű volt egy kis hullámvölgy, ám szerencsére ez ezúttal nem tartott olyan sokáig, mint az első és a második negyedben. Ádi lépett elő vezérré, s két fővárosi kosár után zsinórban 7 pontot szerezve 2-re hozta föl csapatunkat. A szakasz végén két duplával 6 pontosra növelte előnyét a MAFC II.
A záró etap ugyan Garab G. duplájával indult, ám erre egy 8-0-lal felelve ismét “tízen túli” előnyhöz jutott, védekezési hibáinkat kihasználó ellenfelünk. A végén a két triplát is beemelő 15 és fél éves Csátaljay Barna vezetésével nagy hajrába kezdtek fiataljaink, de ahogy a második félidőben többször, feljönni fel tudtak, de fordítani nem sikerült.

Váradi Kornél: – Azzal a mentalitással, ahogy az első félidőben játszottunk soha nem szabad egy csapatnak, főleg egy fiatal csapatnak pályára lépni. Szünet után már csapatként kosaraztunk, de túl nagy előnyt adtunk az első félidőben ellenfelünknek. A visszavágón megpróbálunk fordítani.

eredeti link