Vasárnap a ZTE ellen kulcskérdés a koncentrált kezdés

Vasárnap 18 órától a bajnoki tabella 4. helyén álló ZTE csapatát fogadjuk. Sabáli Balázs hazai pályán veretlen legénysége, természetesen szeretné megőrizni makulátlan mérlegét a Novomatic Arénában

A Sopronban látogató zalai együttes jól kezdte a bajnokságot – igaz többnyire a tabella alsó részén található együttesek ellen nyerte meccseit -, majd kissé megtorpant. A vasárnapi riválisról edzőnk elmondta, új csapat épül Zalaegerszegen, Ware és Thompson személyében itthon ismert amerikai légiósokkal, valamint két korábbi ukrán válogatott játékossal. Mellettük a – korábban Sopronban is kosarazó – rutinos Szabó Zsolt, valamint fiatal játékosok alkotják a ZTE keretét, őket az Alpok-Adria-ligában is versenyezve próbálják felhozni.
Ellenfelünk erősségeit ecsetelve edzőnk kiemelte: a zalaiak Ware, valamint az egyik ukrán játékos, Agafjonov révén általában nagyon “bekezdenek”, és ha jelentős előnyt szereznek, akkor már tudják pihentetni kulcsjátékosaikat. A kezdésre tehát nagyon oda kell figyelni.

Csapatunk ezúttal is felkészült az ellenfél kulcsjátékosainak egyéni erősségeiből. Vezetőedzőnk úgy véli, amennyiben sikerül “féken tartani” a ZTE vezéregyéniségeit, csapatunk folytathatja a hibátlan hazai sorozatot, mert természetesen ez az elsődleges cél.
Teljes kerettel készülünk a vasárnapi meccsre, amelynek kapcsán Sabáli Balázs kifejtette, várhatóan Zalaegerszegről is érkeznek szurkolók és bízik benne, hogy egy jó hangulatú meccs után győzelemmel, jó hangulatban engedheti el pár napra a srácokat a három hetes bajnoki szünet elején.

eredeti link