Újra itthon

Október utolsó napja, azaz egy hónap és bő egy hét után holnap hazai pályán játszik csapatunk, amely a Kaposvárt fogadja 18 órától a Novomatic Arénában

Edzőnk, Kostas Flevarakis a “hazatérés” okán azt fejtegette, hogy nagyon jó lesz újra itthon játszani, még ha sajnos szurkolóink nem is segíthetik a játékosokat. Elmondta, sokkal kellemesebb a jól ismert, megszokott környezetben játszani, mint utazás után idegenben. Kiemelte: ideje is már végre újra Sopronban pályára lépni a gárdának, hiszen az eddigi 7 bajnokijából csupán kettőt játszhattunk a Novomatic Arénában.
Kostas hangsúlyozta: mivel legutóbb mind a két együttes kikapott, így nyilván mindkettő próbál javítani. Ahhoz, hogy holnap sikeresen szerepeljünk, elsősorban jóval kiegyensúlyozottabb teljesítményre lenne szükség, mint amilyet legutóbb Pécsett nyújtottunk. Ott nagyon hullámzóan játszottunk, roppant gyengén kezdtünk.
A Kaposvár csapatának az egyik, ha nem a legjobb játékosa az a Demetre Rivers, aki az előző évadban még nálunk kosarazott. Róla, s rajta keresztül a kaposvári együttesről azt fejtegette edzőnk, hogy valóban volt játékosunk a rivális egyik legjobbja, legeredményesebb kosarasa. “Jól ismerjük és tiszteljük, de nem ellene, hanem a Kaposvár, mint csapat ellen próbáltam a lehető legjobban felkészíteni a fiúkat. A Kaposvár külső sorában jó képességű amerikai és szerb játékosa, a palánk alatt pedig rutinos magyar, valamint horvát kosarasa van, mindannyian veszélyesek. Kulcskérdés lesz a szervezett, ugyanakkor kemény, agresszív védekezés, ez lehet az alapja, hogy a csapat sikerrel vívja meg a holnapi ütközetet.”

eredeti link