Újra a Szolnoknál az előny

A 2. félidő elején csupán 4 pont volt a végig vezető Szolnok előnye, ám ezt követően – több értelemben is – elfogytunk, edzőnket és Jogit ki is állították. A nem túl magas színvonalú, viszont időnként feszült légkörű mérkőzés után 2-1-re vezet a Szolnok

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC 82-61 (22-13, 17-21, 19-8, 24-19)
Szolnok, férfi NB I, rájátszás, 3. mérkőzés, zárt kapuk mögött
V.: Papp, Tőzsér, Török

Szolnok: Warner 12, BADZIM 12/6, Kovács P. 2, Szubotics 8, CAKARUN 11
Cs.: ZSÍROS 14/12, PONGÓ 14/9, Gibson 6/6, Rudner, Taiwo 3, Pallai
Edző: Gasper Potocnik

Sopron: Elmore 7/3, THOMPSON 18/6, Takács, Jogela 11, PADGETT 10
Cs.: Borisov 7/3, Supola 4, Halász 2, Werner 2, Bagó, Fazekas, Sitku
Edző: Kostas Flevarakis
Kiállítva: Flevarakis és Jogela a 31. percben

Az előző meccsen sziporkázó irányítónkat, Jon Elmore-t a bajnokság egyik legjobb védőjátékosa, Kovács Péter “vette kezelésbe” egész pályán. Idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok, közel 2 perc elteltével Warner szerezte a meccs első kosarát. A hazaiak nyugodtak meg hamarabb, amíg mi egyénieskedtünk, volt, hogy leindítottak minket, 8-0-nál időt is kért Kostas. A tiszta helyzeteket sem sikerült bedobni. Első pontunkat 12-0-nál 6 perc 17 másodperc elteltével Jogi szerezte büntetőből, első mezőnykosarunkat pedig több, mint 7 és fél perc elteltével Milos egy szép triplából. Ez azért nagy lökést adott, Jon is betalált távolról, a negyed hajrájában egy 10-2-vel 6-ra feljöttünk, de a negyed Zsíros hármasával és 9 pontos hazai vezetéssel zárult.

Pongó két triplájával újra 10 fölé nőtt a különbség. Supi büntetőivel, majd Jogi rendezetlen védelem elleni kosaraival zárkóztunk. Gibson próbálta megtörni lendületünket egy triplával – sikerrel. A mérkőzésbe jól beszálló Pongó villant újra, mi pedig labdákat adtunk el. A szakasz közepén a nagy rohanásban mindkét csapat sokat hibázott, Gibson hármasával 17 pontra jött a hátrány, jött az újabb időkérés edzőnktől. Jogi próbált faragni a hátrányon, gyorsan szerzett 5 pontot, majd Padgett zsákolását készítette elő ügyes átadással. A félidő hajrája egyértelműen a miénk volt, Bernard is megrázta magát, a védekezés is összeállt és egy pazar 15-3-mal szünetig 5 pontra feljöttünk.

Badzim hármasával indult a 2. félidő, a még a szünet előtt magára találó Bernard felelt duplával. Elmore is betalált labdaszerzés után – 4-re jöttünk föl. Volt több lehetőségünk még közelebb kerülni az alapszakasz győzteséhez, amely szenvedett ellenünk támadásban, de mi sem találtunk be. A 2 perces közös kosárcsendnek Cakarun vetett véget, s ez a szakasz közepén egy 7-0-s hazai roham kezdetét jelentette, ismét 10 pont fölé nőtt a hátrány és időt is kért Kostas. Milos vetett véget jó 5 perces kosárcsendünknek, ám ez nem hozott áttörést. Zsíros hármassal felelt, erőlködtünk, pontatlanok voltunk támadásban, fokozatosan “nyílt az olló”, 16 pontos előnnyel várhatta a záróetapot a Szolnok.

A záróetap elején Kostas annyira “felhúzta” magát, hogy fél percen belül két technikait is kapott, így el kellett hagynia a játékteret. Nem sokkal később, miután Warner lekönyökölte Ákost, Jogi törlesztett és ezért litván légiósunk sportszerűtlen hibát kapott. Miután neki ez a második volt, ő is kivált a játékból, ezután visszanézték Ákos és Warner esetét és visszamenőleg csapatunk ex-és az Olaj jelenlegi irányítója is sportszerűtlen hibát kapott. Mondjuk, ha azt nem videózás után, hanem egyből lefújják, talán nem veszítjük el Jogelát… 20 pont fölé nőtt a hátrány, sőt Warner kosaraival tovább nőtt a különbség, továbbra is gyengén dobtunk – eldőlt a meccs. A negyed közepén Bernard villanásaival 20 ponton belülre kerültünk. A hajrában Bors Miklós vélhetően már a hétfői összecsapásra gondolva pihentette a légiósokat és beküldte a fiatalokat, s ugyanígy tett a túloldalon Gasper Potocnik is.

A párharc állása: 2-1 a Szolnok javára

eredeti link