Újabb értékes idegenbeli győzelem

Beindultunk, Debrecen után Zalaegerszegen is nyertünk! Továbbra is tartalékos, tapasztalt magyar játékosai nélkül felálló csapatunk a 3. negyed végére – addig egyértelműen kézben tartva az irányítást – közel 20 pontos előnyt szerzett. A záró szakaszban ugyan jött egy hullámvölgy, de azon átlendülve végül magabiztos győzelmet arattunk

Zalakerámia ZTE KK – SKC 79-93 (20-26, 18.22, 21-29, 20-16)
Zalaegerszeg férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Cziffra, Tőzsér, Minár

ZTE: SIMON 9, BONIFERT 12/12, Delas 7/6, VUKO 20/6, Glenn 14
Cs.: Szabó 4, Polster, PLÉZER 13/6 Völgyi
Edző: Ante Nazor

SKC: JACKSON 16/9, THOMPSON 20/12, FAZEKAS 7/3, BORISOV 20/9, WIDEMAN 19
Cs.: JOGELA 11, Werner, Sitku, Popadic
Edző: Kostas Flevarakis

 

Csabi ott folytatta, ahol Debrecenben abbahagyta, befutásból szerzett kosarával mi szereztünk vezetést. Hazai oldalon is egy fiatal, Bonifert villant egy triplával. Szemet gyönyörködtető akció végén Milos “légpasszát” Tyler húzta a hazai gyűrűbe, majd jó védekezés után leindítottuk a ZTE-t, s Bernard kosara után időt kértek a hazaiak. Ez jót tett nekik, elsősorban centerüknek Glenn-nek, aki gyorsan dobott 3 duplát – még jó, hogy közben Bernard beemelt egy triplát, majd Tyler zsákolt. A szakasz közepén Delas hármasával fordított a ZTE. Fej-fej mellett haladtak a felek, Csabi újra villant és Jackson is beköszönt egy szép hármassal. A szakasz hajrája egyértelműen a miénk volt, Jogi villanása, valamint Bernard triplája és 2+1-es játéka révén 6 pont előnnyel zártuk az első 10 percet.

A másodikat pedig Bernard újabb – immáron a 3. – hármasával nyitottuk. Jogi újabb találatai után 13 ponttal megugrottunk. Ekkor edzőnk egyszerre vitt fel a pályára 3 fiatalt, Csabit, Marcit és Vityát. A hazaiak hosszú kosárcsendjét Bonifert törte meg triplával. A szakasz közepén Glenn vezérletével 6 pontra feljött a ZTE, jól jött Jogi újabb kosara. Sikerült állandósítani az 5 és 10 pont közötti vezetést, a hazaiakat a remek dobóformát kifogó Bonifert tartotta versenyben. Egyre jobban működött Milos és Jogi játékkapcsolata, oda-vissza szolgálták ki ügyesen egymást, ismét 10 pont fölé nőtt az előny. A félidő hajrájában Vuko villanásaival próbált zárkózni a ZTE, Fazekas Csabi azonban rutinos rókákat megszégyenítő parádés szólóra alapozott 2+1-gyel állította be a félidő végeredményét: 10 ponttal “mentünk” szünetben.

Jackson révén triplával kezdtük a második félidőt. Nem sokkal később labdát és könnyű kosarat is szerzett, az ő és Tyler vezetésével egy 9-2-es 3 perccel indítva szünet után 17 ponttal “mentünk”. Delas hármasára Benrard felelt triplával. A szakasz közepén Antinos 3+1-es akciójával kerek 20 pontra nőtt a különbség. Hazai részről ekkor Simon Kristóf volt, aki meg-megvillant. Nálunk Milos lépett elő vezérré, sziporkázott a tapasztalt légiós, akinek vezérletével a szakasz hajrájában 25 pontosra nőtt előnyünk.A szakasz hajrájában kicsit csökkent a koncentráció, ekkor annak örülhettünk, hogy Sitku Marci gyönyörűen blokkolta Vuko dobását. 18 pontos előnnyel várhattuk a 4. negyedet.

Ez egy újabb Bonifert hármassal indult, amelyet követően edzőnk azonnal időt kért. Támadásban “megálltunk”, több, mint 3 és fél percen át nem találtunk be, 13-ra feljött a ZTE. Nagyon kellett Milos újabb két triplája. Ennek ellenére támadásban továbbra is erőlködtünk, a kicsit minden mindegy alapon játszó ZTE Plézer találataival a 10 pontos lélektani határon belülre küzdötte vissza magát. Ekkor jött Bernard 2+1-es játéka, amellyel átlendültünk a holtponton, Jackson pedig betörésből, majd büntetőkből szerzett pontokkal pontot is tett a meccs végére.

Kostas Flevarakis: – A mérkőzés nagy részében kontrolláltuk a játékot, és tovább javuló teljesítménnyel sikerült újból nyerni idegenben. Fiataljaink ismét sokat segítettek, újból  U23-as magyar maggal, csapatként játszva, szervezetten védekezve győztünk. Mindez annak az eredménye, hogy az edzésmunka kezd visszatérni a normális “kerékvágásba”. Így megyünk tovább, keményen dolgozva készülünk a következő feladatokra.

A fotók az október 31-i ASE elleni mérkőzésen készültek.

eredeti link