U20: kezdésnek kettőből kettő

Mindkét mérkőzését megnyerve kezdte U20-as csapatunk a korosztályos országos döntőt.
Az előzetesen kulcsfontosságúnak tartott Honvéd elleni találkozón parádés első negyedet produkált Bors Miklós legénysége, amely később ugyan hullámvölgybe került, de a kritikus helyzetekben rendre volt, aki átsegítette a nehézségeken a társaságot, így meglett a győzelem.
A délutáni, Budafok elleni találkozón nehezen lendültek játékba a srácok, ám a második negyedben  fölpörögtek, s ezt a szakaszt 29-3-ra nyerve lényegében szünetre eldöntötték az összecsapást, amelyen végül csapatunk minden játékosa szerzett kosarat


SKC U20 – Bp. Honvéd U20: 77-71 (31-19, 8-12, 21-24, 17-16)

Budapest, U20-as országos bajnokság, nyolcas döntő, 100 néző
V.: Németh, Gaál, Csák 

SKC U20: Csátaljay B. 8/6, Popadic 6/3, SITKU 17/9, WERNER 17, SCHÖLL 11
Cs.: CSENDES P. 13/12, CSÁTALJAY P. 5/3
Edző: Bors Miklós

Új edzőnk, Báne, valamint korábbi tanítványa, játékosunk, Supi szeme láttára remekül kezdtek fiataljaink, s a palánk alatt tarthatatlan Werner Vitya vezetésével gyorsan elléptünk 9-2-re. Korábbi edzőnk, Sabi, időt kért és rendezte is csapata sorait, amely a higanymozgású Tanoh András villanásaival fel is jött. A negyed második fele aztán szédületesre sikeredett, a kispadról érkező Csendes Péter 3, Sitku Marci pedig 2 triplát vágott, így “tízen túli” előnyt szereztek a srácok a szakasz végére.
A második etapban már jóval inkább a harc, a küzdelem dominált. Pontatlanok lettek a dobások, a Honvéd zónája ellen a palánk alatti játékosok sem tudták igazán hatékonyan befejezni akcióikat. Szerencsére az “elhárítás”, azaz a védekezés működött, küzdelmes játék mellett tartottuk a 10 pont körüli előnyt, a félidő végén egy hármassal 10-en belülre került ellenfelünk.

Sitku Marci 5 pontjával – 2 büntető és 1 tripla – kezdődött a 2. félidő, 13-ra nőtt az előny. Ellenfelünk azonban nem tört meg, időnként rendezetlen védelem ellen is beemelt hármasokkal kezdte faragni hátrányát, miközben a mi játékunk időnként egyénieskedésbe csapott át. A szakasz közepén egy 12-4-gyel 2 pontra feljött ekkor jól játszó és jól is dobó Honvéd. Időkérés után Vitya és Marci léptek elő, de ellenfelünk tapadt ránk. A szakasz végén nagyon kellett Csátaljay Péter bravúros visszalépős hármasa, 5 pontos előnnyel vágtunk neki a 4. negyednek.
Ellenfelünk továbbra sem lankadt, de hát itt már az ország 8 legjobb csapata játszik. A 4. negyed elején centerposztról is érkeztek pontok a finálé házigazdájától, amely a 34. percben 1 pontra feljött, ráadásul a hasznosan, jól játszó Schöll Ricsi kopontozódott. Ekkor Csátaljay Barna villant triplával, de erre még hármassal felelt ellenfelünk. A végül 17 pontos,11 lepattanós dupla-duplát elérő Marci duplája és Csendes újabb hármasa után 6 ponttal megugrottunk, és innen már a küzdelmes végjátékban nem adtuk ki kezünkből a vezetést.

Bors Miklós: – Érezhető volt, hogy az első negyed extra dobóformája nem tarthat a végtelenségig. Vissza is esett a teljesítményünk, a taktikailag roppant felkészült Honvéd pedig többször is védekezést váltott, sőt időnként még egy adott védekezési szisztémán belül is változtatott. Ha nem is mindig azonnal, de végül mindegyikhez megtaláltuk a kulcsot, és kemény, nagy fizikai csatában fontos győzelmet arattunk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hunu20_ply_1

SKC U20 – Budafok U20: 97-48 (15-16, 29-3, 29-9, 24-20)
Budapest, 100 néző
V.: Makrai, Németh, CsákSKC U20: Csátaljay B. 6/3, Csendes 10, POPADIC 22/12, SITKU 14, SCHÖLL 12
Cs.: Werner 2, Csátaljay P. 10, Nyikos 2, Vámosi 7/3, Hajnal 6/3, Szlávik 2, Kiss Á. 2
Edző: Bors Miklós

A másik délelőtti csoportmérkőzésen a DEAC simán, 102-75-re verte a Budafok csapatát.

Csapatunk Popadic triplájával és 7-1-gyel kezdte a Budafok elleni találkozót. A kezdeti lendület azonban sajnos hamar megtört, s amellett, hogy rosszul dobtak, ki nem kényszerített módon jónéhány labdát el is adtak a srácok. Ezzel felhozták  budafoki legénységet, amely egy 8-0-lal fordított, érthető volt Bors Miklós időkérése. Sikerült is egy 7-2-vel – benne egy triplával Csátaljay Barnától – visszavenni a vezetést, ám a negyed végén sorra rontották el a büntetőket a fiúk (1/7 volt a mérleg a vonalról az első 10 percben), így a kosarakat “találó” Budafok vezetésével zárult a szakasz. Ahogy a meccs, a 2. etap is Popadic triplájával indult. Továbbra sem játszottunk jól, kapkodtunk, s nem (s)ültek a távoli dobások. Aztán a szakasz közepéhez közeledve megpróbáltuk “bevinni” a játékot a palánk alá és ez eredményre vezetett: Sitku Marci és Schöll Ricsi találataival megléptek fiataljaink, majd az agresszívvá váló védekezés révén  labdákat, és könnyű kosarakat szereztek, és egy 26-1-es 7 percet “repesztve” 25 pontos előnyt szereztek a szünetre. A játékban és mentalitásban is igazi vezérként viselkedő Marci félidőben 1 lepattanóra volt az újabb dupla-duplától (14 pont, 9 lepattanó).

A második félidő is Popadic kosárral indult, de az első 2 negyeddel ellentétben hátvédünk nem triplával, hanem lerohanás után duplával nyitott. Ellenfelünk megtörte hosszú kosárcsendjét, ám Popadic kosarai, – benne egy bődületes zsákolás – révén tovább “nyílt az olló”, a 23. percben már 30-cal “mentünk”. Miljan és Ricsi jóvoltából tovább nőtt a különbség, a 3. negyed közepétől már Bors Miklós a döntő következő mérkőzéseire gondolva fokozatosan ültettt le és pihentette csapata kulcsjátékosait, lehetőséget adva a reggeli mérkőzésen nem játszó kosarasoknak. Közülük a 3. negyed végén Vámosi Dávid “villantott” egy triplát, majd értékesített 2 büntetőt, így 35 pontos vezetéssel várhattuk a záró szakaszt. Ebben is volt minek örülni, minden játékosunk szerzett kosarat, az első nap után hibátlan mérleggel, két győzelemmel állnak a fiúk.

Bors Miklós: – Nehezen, megilletődötten kezdtünk a kellemetlen stílusú Budafok zónája ellen, amelynek közepén egy kétszáztíz centi körüli center magasodott. A második negyedben sikerült egy jó ritmust elkapni, és eldönteni a mérkőzést a végig elismerésre méltó módon küzdő Budafok ellen. Örülök annak. hogy sikerült kicsit pihentetni a kulcsembereket és annak is, hogy a fiatalabbak is kivették részüket a sikerből, hogy mindenki szerzett kosarat.
A fotók korábbi hazai mérkőzésen készültek.

eredeti link