Törés, szakadás – harc vészhelyzetben is

Nem túlzás azt állítani, drámaian alakul csapatunk számára az alapszakasz hajrája. Két meghatározó játékosunkat veszítettük el, egyiküket már az egész évadra, másikukat pedig közel egy hónapra
Amint arról már beszámoltunk J. C. Fuller, a csapatunkba egyre inkább beilleszkedő amerikai bedobó mindkét csuklója eltörött Debrecenben. Az ő kezét holnap operálják Sopronban. Csapatunk utoljára – nem mellesleg szintén kényszerűségből, Makinde London vállsérülése miatt – igazolt légiósa számára ezzel befejeződött az évad, és mivel őt a február végi átigazolási határidő utolsó pillanataiban sikerült szerződtetni, pótlására nincs lehetőség, így négy légióssal fejezzük be az évadot.
Csapatkapitányunk, Dénes Gábor Debrecenben a második félidőben, erős talpfájdalmai miatt jelezte szakvezetésünknek, hogy nem tudja folytatni a játékot. A vizsgálatok Gabinál részleges talpszalagszakadást mutattak ki, az ő játékára közel egy hónapig, három hétig nem számíthat a szakmai stáb.
Ügyvezetőnk, Pojbics Szabolcs kiemelte: bár a csapat nagyon nehéz szituációba került, még ebben az új (vész)helyzetben is – amelyben a hátralévő két alapszakasz-mérkőzést, a hétvégi székesfehérvári, valamint a jövő hét végén rendezendő Szeged elleni hazai összecsapást biztos, hogy a két meghatározó játékosunk nélkül kell megvívnunk -, van matematikai esélye a legjobb 10 közé, azaz a középházba bekerülni, csapatunk az utolsó pillanatig küzdeni, harcolni fog ennek eléréséért. Amennyiben ezt nem sikerül elérni és a középszakaszban az alsóházban szereplünk, akkor a cél  egyértelmű: minél hamarabb bebiztosítani, hogy elkerüljük a tavalyi “horrort”, a playout párharcot.

eredeti link