Tévés meccset játszunk Körmenden

A bajnok Szolnok múlt hétvégi hazai legyőzése után, szombaton kora délután újabb nagy kihívás előtt áll csapatunk, amely meglehetősen szokatlan időpontban, 14.45-től televíziós mérkőzésen Körmenden lép pályára

A mérkőzés kezdése szempontjából elég szokatlan, kora délutáni időponttal kapcsolatban vezetőedzőnk, Sabáli Balázs kiemelte: a szakmai stáb a héten szerdán megtartott, valamint a ma kora délután tartandó edzéssel próbálja hangolni a játékosokat a bioritmusuk szempontjából korántsem “meccsre hangolt” kezdési időpontra. Edzőnk elmondta, bizony a szerdán “szieszta időben” tartott edzésen ki is derült, hogy erre szükség van. Kellett ugyanis pár perc, amíg “felébredtek” a játékosok és nagyon hasznosnak ítélte, hogy ez edzésen jött ki, hiszen a meccsen már megengedhetetlen.

A Körmend eddigi három bajnoki találkozója közül a két idegenbelit, a debreceni és a pécsi meccsét elveszítette, viszont saját pályáján két vállra fektette a fehérváriakat. A vasiak a héten játszottak egy Alpok-Adria Liga mérkőzést is Ausztrában, amelyet biztosan nyertek.

Vezetőedzőnk a rivális kapcsán azt taglalta, az előző évad után Körmenden is lecserélték a légiósokat. A mérkőzésre való felkészülés során, a stáb nagy hangsúlyt fektetett az ellenfél légiósainak egyéni erősségeire. Amellett, hogy milyen hatékonysággal sikerül “féken tartani” a Körmend meghatározó játékosait, edzőnk úgy véli, fontos tényező  lehet az is, hogy mennyire engedik a Körmendnek a saját pályáján a roppant kemény, agresszív védekezést.
A két idegenbeli meccsén közel 30, viszont a hazai találkozóján csupán 20 személyi hibát ítéltek a körmendiek ellen. Az edzéseken elsősorban arra az eshetőségre próbáltunk felkészülni, hogy engedik a Körmendnek a roppant szigorú harcos védekezését, de ezzel együtt is meg kell próbálni felülmúlni őket.

A fotó a Krasznai emlékmérkőzésen készült.

eredeti link