Tartás és helytállás volt – esély nem

Sokáig tartottuk a lépést a bajnok Falco csapatával Szombathelyen, ám a 3. negyed közepén közel 20 ponttal ellépett a címvédő. Nem törtünk meg, a 4. negyedben sikerült 10 ponton belülre kerülni, de igazán szorossá nem tudtuk tenni a találkozót. Ennek ellenére új edzővel és játékosokkal felálló csapatunknak volt tartása, amire lehet építeni
Falco Vulcano Energia KC Szombathely – SKC 80-68  (25-19, 19-16, 19-14, 17-19)
Szombathely,  1700 néző
V.: Kapitány, dr. Mészáros, Farkas.

Falco: VÁRADI 13/6, Curry 2, Benke 8/6, Krivacevic 3, REDDIC 12.
Cs.: Washington 5/3, Hooker 4, Lake 7, Verrasztó, FILIPOVITY 11/9, PERL 10/3 Bíró 5/3.
Edző: Gasper Okorn.

SKC: Thompson 6/3 Supola 3, Rivers 10, Jogela 8/3, CARTER 15.
Cs.: Takács, KINNEY 20/6, WERNER 4  Fazekas, Molnár M. 2.
Edző: Kosztasz Flevarakisz.

Megilletődötten kezdtünk a bajnok otthonában, amely Váradi vezérletével 7-0-lal indított. Több, mint 2 perc elteltével Bernard triplából szerezte meg első pontjainkat, ami nagy lökést adott. Adtunk a látványra, Tauras betörése után zsákolással faragott a hátrányon, Supi pedig labdaszerzés után szorongatott helyzetből is bedobva a közelit egalizált. Reddick pillanatai következtek, 5 ponttal ellépett a Falco. Ellaposodott a játék, a szakasz közepén érkezett új irányítónk, Kinney, akinek passzából Eric hozta közelebb csapatunkat a bajnokhoz – kár, hogy a bónusz kimaradt. A szakasz végén váltva estek a kosarak, állandósult az 5 pont körüli Falco-vezetés. Hazai részről Lake villogott, Kinney viszont szépen tiszta helyzetekig játszott támadások végén két triplát is beemelt és a negyed hajrájában Vitya is szerzett egy szemfüles kosarat.

Demetre duplájára Filipovity révén hármassal felelt a Falco. Továbbra is váltva estek a kosarak, Kinney és Eric tartotta versenyben csapatunkat.  A szakasz közepén Eric pöci kosarával 2 pontra feljöttünk. Voltak labdáink még szorosabbá tenni a meccset, de pontatlanokká váltunk, kapkodtunk, így Váradi és Filipovity egy-egy hármasára építve, egy 9-1-gyel 10 ponttal ellépett a Falco. Kinney faragott büntetőkkel a hátrányon, ám a félidő végén tiszta helyzeteket hagytak ki a fiúk, 9 pontos szombathelyi vezetéssel fordultak a felek.

Reddic könnyed center kosarával indult a második félidő. Eric dobott be egy büntetőt, majd labdaszerzés után Tauras faragott ziccerből a hátrányon. Ismét váltva estek a kosarak, Benke triplát, labdaszerzés után Bernard duplát dobott, tartotta 10 pont körüli előnyét a Falco. Egy-két eladott labdánál érződött az összeszokottság hiánya, a szakasz közepén egy 9-0-lal közel 20 pontosra növelte előnyét a bajnok. Hosszabb kosárcsendünknek az ezúttal amúgy elég “csöndes” Demetre vetett véget, 3-ból 2 büntetőt értékesítve. Az ő vezetésével próbált zónára váltó csapatunk egy 7-2-vel közelíteni.  Filipovity emelt be egy hármast. A szakasz Kinney betörés utáni kosarával és 14 pontos hazai vezetéssel zárult.

A záróetapot Kinney és Demetre jóvoltából 6-2-vel indítva, 10 pontra feljöttünk. Vitya, majd Molnár Marci is dobott egy-egy ügyes kosarat, Perl és a triplát dobó Bíró révén tartották “tízen túli” előnyüket a hazaiak. A hajrá Tauras triplájával indult, amellyel 8 pontra jöttünk fel, Perl rögtön triplával felelt. A hajrában állandósult a 10 pont körüli különbség. Érvényesült a papírforma, győzött a Falco, de volt tartásunk.

eredeti link