Óriási győzelem az ezüstérmes ellen

A remek első félidei játéknak köszönhetően csapatunk remek sikerrel, a tavalyi ezüstérmes Falco legyőzésével kezdte teltházas csarnokkal a szezont. Szünetig minden remekül ment, szellemes, látványos játékkal 15 pontos előnyt szereztünk. Térfélcsere után már akadtak hullámvölgyek a játékban, sőt kritikus pillanatok is, amikor a hajrában 4 pontra feljött a Falco, de sikerült újítani, így csapatunk nagyon fontos és értékes győzelemmel kezdte az évadot

Sopron KC – Falco Szombathelyi KC 86-77 (24-19, 27-17, 15-15. 20-26)
Sopron, NB I B-s férfi kosárlabda mérkőzés, néző: 2.500 fő.
V.: Benczur, Török, Rácz.

SKC: WARNER 25/9, LEMAR 22/3, Takács 7/6, DÉNES 4/3, GORDON 16.
Cs.: Wiggins 2, Gilbert 8/6, Supola 2.
Edző: Sabáli Balázs.

Falco: CURRY 13/3, Norfleet 4, Bíró 3/3, BRUINSMA 34/15, REDDIC 11.
Cs.: Váradi, Balmazovics 6, Tóth N. 6, Kucsora.
Edző: Gasper Okorn

Remek iramban és hangulatban, váltott vezetéssel kezdődött az összecsapás. Curry a Falco csapatának szerzett vezetést, ám – első szezonbeli kosarunkat megszerezve – Brynton gyorsan egalizált. Szinte minden akció kosárral zárult, csapatunkból Angelo, majd Norbi is triplával vétette észre magát. A szakasz közepén mindkét fél játékába több hiba csúszott, Angelo újabb hármast dobott, majd Lemar villant kétszer betörésből – az utóbbi 2+1-es akció volt -, amellyel 4 ponttal elléptünk. A vendégeket a center, Reddic tartotta versenyben, fel is jöttek 1 pontra. A negyed hajrájban belső “egységünk” is megvillant, Alan Wiggins, majd Wesley Gordon is betalált. A szakasz végeredményét Supola Zoli állította be büntetőkből.

A második etap Angelo betöréses kosarával indult, amire Bruinsma révén triplával feleltek avasiak. Gilbert is megszerezte első pontjait csapatunkban, majd Wesley újabb találatával az eddigi legnagyobb előnyünket regisztrálhattuk, 8 ponttal “mentünk”. Időt kértek a vendégek, de Dénes Gabi hármasával 10 pont fölé nőtt az előny. Állandósult a 10 pont körüli vezetésünk, Balmazovicsot előbb a játékvezető figyelmeztette, hogy a következő színészi alakításért technikai jár, majd Wesley blokkolta látványosan dobását. Centerünk nem sokkal később Curry-t is “betakarta”. A félidő hajrájában a látványra is adtak a srácok: Brynton triplát “vágott”, Wesley pedig ügyes támadás végén óriásit zsákolt. Közben Norfleet betörésből volt eredményes, Reddic pedig bedobott egy büntetőt, de 15-tel elléptünk. Úgy maradt ennyi a különbség szünetre, hogy a félidő végeredményét a Falco messze legjobbja, Bruinsma állította be triplával.

Wesley ügyes center kosarával kezdődött a második félidő. Bruinsma triplával felelt, majd Angelo “akaszkodott össze” a vendégek palánkja alatt Váradival, s a kéz-illetve “karfogó” végén irányítónk ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők. Bár Váradi a büntetőket kihagyta, kicsit “túlpörögtünk” támadásban, edzőnk gyorsan időt is kért. Lemar villant, ám a vendégeket szinte egyedül versenyben tartó Bruinsma 10 ponton belülre hozta a vendégeket, akik egy 11-2-es rohamot mutattak be. Kosárcsendünknek Welsey vetett véget, pozíciójáték utáni kosárral. Nem sokkal később támadó pattanót is szerzett, amely után Tóth személyit, a szombathelyi pad pedig technikait kapott. Angelo egy, Wesley két büntető értékesített, így ismét “tízen túli” lett az előny, amelyet Gilbert “fejelt meg” egy hármassal. A negyed hajrájában Wiggins is kiosztott egy “sapkát”, Norfleet kapta. Angelo 3 jó büntetője, egy 9-0-s futást jelentett csapatunknak. A fordulatos szakasz Balmazovics kosarával és fiaink 15 pontos vezetésével zárult.

A záró etap, az addig szerencsére szinte “észrevétlen” Curry hármasával kezdődött.Váradi kipontozódott, de. megtört a 3. negyed végi lendület, egyéni akciókkal operáltunk. Szerencsére nem tudott 10 ponton belülre kerülni a Falco, de edzőnk jónak látta rendezni a sorokat. Zónára állt át a Falco, Gilbert dobta át szépen triplával. Tartottuk a 10 és 15 pont közötti vezetést. A szakasz közepén ismét Bruinsma lépett elő vezérré szombathelyi oldalon, és hármasával újra 10 ponton belülre került a Falco. Angelo mutatott be fontos 2+1-es akciót. Támadásban “megálltunk”, Curry előlépett a Falconál, és csak fogyott az előny, ellenfelünk egy 7-0-lal 4 pontra megközelített minket. 2 perccel a 4. negyed vége előtt nagyon kellettek Brynton büntetői, no meg Angelo labdaszerzése után Wesley “húzása”. Másfél perccel a vége előtt 8 ponttal “mentünk”, amikor Bíró Olivér valahonnan a Tűztorony közeléből, minden mindegy alapon bevágott egy triplát. Ez azonban nem adott akkora erőt a Falconak, hogy fordítson, illetve a srácokban volt annyi lélekjelenlét, hogy ne adják ki a kezükből a győzelmet. A slusszpoén pedig 4 másodperccel a vége előtt Angelo hármasa volt.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Minden szezonkezdet nehéz. Úgy gondolom, hogy az első húsz percben megfelelő sebességgel tudtunk játszani. Főleg támadásban tudtunk eredményesek lenni, amivel megnyugtató előnyt szereztünk. Várható volt, hogy ezt az egész mérkőzés folyamán nem tudjuk tartani. A Falco pedig ezt kihasználva vissza tudott jönni, és közel volt ahhoz, hogy megfordítsa a találkozót, de szerencsére ez nem sikerült, és ha kicsit nehezen is, de sikerült megnyerni az első találkozót a szezonban.

Gasper Okorn, a Falco KC vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, ma ők voltak a jobb csapat. Nekünk problémáink voltak védekezésben és támadásban is. Most el kell kezdenünk dolgozni, hogy visszataláljunk a helyes útra.

eredeti link