Oda a hazai veretlenség

Az első negyed végétől futva az eredmény és az ellenfél után, főként az első félidő gyenge védekezése miatt, a ZTE elleni mérkőzést és ezzel együtt a hazai veretlenségét is elveszítette csapatunk

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 93-99 (21-25, 25-31, 25-23, 22-20)
Sopron, férfi kosárlabda NB I, 1500 néző. V.: Cziffra, Frányó, Minár.

SKC: WARNER 25/3, LEMAR 33/3, Gilbert 5/3, Dénes 4, GORDON 10.
Csere: Wiggins 3, TAKÁCS 6/6, Supola, MOLNÁR 5.
Edző: Sabáli Balázs.

ZTE: WARE 35/12, THOMPSON 22, AGAFJONOV 16, SZABÓ ZS.16/6, Glebov 6.
Csere: Gulyás, Durázi, Doktor, PAPP 2, Bagó 2.
Edző: Bencze Tamás

Bár a ZTE vezethette az első akciót, Brynton szép középtávoli találatával mi szereztünk vezetést. Agafjonov egyenlítő találata után Angelo pillanatai következtek, duplát, majd triplát “vágott”, 7-2-re elléptünk. Két “kisemberünk”Angelo és Brynton vitte a prímet, ám 12-6 után Szöszi triplájával és Ware duplájával, 1 pontra feljöttek a vendégek, kellett Brynton 2+1-es akciója. Tartottuk szűk előnyünket, első 17 pontunkat hátvéd párosunk tagjai szerezték, majd ügyes befutásból Dénes Gabi villant. Tartottuk 5 pont körüli előnyünket, a ZTE-nél jobban, mondhatni egyenletesen oszlottak el a pontszerzés terhei a kezdő ötös tagjai között. A negyed hajrájában egy Thompson vezette 12-2-vel fordítottak a vendégek, és 4 pont előnnyel zárták az első negyedet.

Agafjonov révén egerszegi kosárral indult a második etap, Norbi felezte meg triplával 6 pontos hátrányunkat. Ezt követően azonban a támadásban kapkodó csapatunkkal szemben, Ware vezetésével egy 10-2-t “repesztett” és 10 pont fölé “hizlalta” előnyét a ZTE. Sajnos Lawrence hármasa sem adott lendületet, Ware-t és Thompsont nem tudtuk tartani, a szakasz közepén 13 pontra nőtt a hátrány. A félidő hajrája nagy dobópárbajt hozott, csapatunkból Wesley lépett elő, de ellenfelünknek az Agafonov-Thompson-Ware trió jóvoltából mindenre volt válasza, így 10 pontos ZTE vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.


Mi eladott labdákkal indítottuk, a ZTE pedig ezeket köszönve egy 8-0-s 2 perccel kezdte a második félidőt, hamar közel 20 pontosra nőtt a hátrány. A szünet után majdnem 2 és fél perc elteltével, Brynton révén szereztük első pontjainkat. Angelo vezetésével sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot, állandósult a 15 pont körüli egerszegi vezetés, amely a szakasz közepén a fiatal egerszegi cserejátékosok villanásaival, újfent 18 pontosra duzzadt. A szakasz második fele a Soproné volt. Bár Szöszi a 4. hibája begyűjtése után triplát dobott, a szakasz hajrájában egy Brynton vezette 8-0-lal, a negyed végén pedig Molnár Marcell ügyes kosarával, sikerült 10 ponton belülre kerülni.


Angelo büntetőivel folytattuk a felzárkózást, és Ware “gyilkos” triplája sem törte meg a lendületünket. Norbi hármasa adott újabb lendületet, Angelo találatával 4 pontra faragtuk a hátrányt, kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. Újítottak a vendégek, Molnár újabb villanása éltette a reményeket, de a ZTE tartotta 5 pont körüli előnyét. Az utolsó percre 7 pontos vendég vezetéssel fordultak a felek, Agafjonov egy jó büntetőjével elúszni látszott a hajó. Angelo duplájával, majd Lemar 2+1-es akciójával 27 másodperccel a vége előtt már 3 pontra felkapaszkodtunk, de a kritikus helyzetekben – mint az egész meccs során -, most is újítani és csapatunk kosarát egy híján 100 ponttal megterhelve, nyerni tudott Sopronban a ZTE.

Sabáli Balázs:
Gratulálok a Zalaegerszegnek, hiszen megérdemelten nyertek. A mérkőzés előtti napokban elmondtam a csapatnak, hogy ezzel a találkozóval kapcsolatban milyen félelmeim vannak. Most egy háromhetes szünet következik, ezért féltem, hogy a csapat nem lesz olyan mentális állapotban, ami ahhoz kell, hogy megnyerjük a mérkőzést, hogy nem kellő energiával játszunk, és az első félidőbenez is történt. A Zalaegerszeg egy egyszerű játékot játszva ajtó-ablak ziccereket dobott, illetve az egész találkozón rengeteg támadó lepattanót szereztek, ami a győzelmük egyik kulcsa volt. A harmadik negyedben sikerült egy olyan ötöst találni, akik mindent beleadtak, és így vissza tudtunk jönni a meccsbe, azonban a kihagyott büntetőink is döntően befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét. Úgy gondolom, a Zalaegerszeg megérdemelten nyert, hiszen végig vezetett. Ilyenkor indulatosak vagyunk, remélem, a következő néhány napos pihenő alatt kitisztul a játékosok feje, hiszen a mai mérkőzésen nem mindenki azt nyújtotta, amire képes. Sajnálom a vereséget, és köszönjük a szurkolóknak, akik kitartottak mellettünk, és megpróbáltak bennünket belehajszolni a győzelembe, sajnos nem sikerült.

 

eredeti link