Nem az eredményesség, a fejlődés a fő cél

Egy győzelem mellett 8 vereséggel a 13. helyen áll U20-as csapatunk. Ez így önmagában nem túl szívderítő, ám Bors Miklós, felnőtt csapatunk másodedzője, az U20-as gárdát vezető fiatal szakember ha nem is boldog, messze nem olyan elégedetlen, mint amennyire azt az eddigi eredmények alapján gondolhatnánk. Ő beszélt az U20-as csapat helyzetéről honlapunknak

Bors Miklós kiemelte: az együttesnek két a felnőtt kerettel készülő játékos, Buzsáki Bence és Werner “Vitya” a vezéregyéniségei, a sérüléssel bajlódó Németh Márk a SMAFC-cal, a többiek pedig a Soproni Sportiskola U18-as csapatával készülnek, Molnár József irányításával. Az U20-as bajnokságban tehát lényegében két játékossal felerősítve egy U18-as gárda szerepel, ráadásul a srácok többsége az U18-on belül is a fiatalabb évjárat tagjai.
U20-as csapatunk edzője a társaság bajnoki mérkőzéseinek kapcsán azt fejtegette, hogy mivel közös edzések gyakorlatilag nincsenek, a meccseken  “szabad kezet” kapnak a srácok, támadásban elég sok az improvizatív elem. Az U20-as bajnoki mérkőzések többségén a srácok három negyedig partiban voltak az aktuális riválissal, ám tekintettel arra, hogy a játékosok többsége 2-3 évvel fiatalabb, mint az ellenfeleknél szereplő kosarasok, fizikailag nemegyszer “elfogyott” a társaság a záróetapra, a magasabb, erősebb rivális felőrölte fiataljainkat.
Bence és Vitya sokat játszanak, vezérszerepben, ami sokat segíthet a fejlődésükben, az U18-cal edző srácoknak pedig azért hasznos itt szerepelni, mert idősebb, tapasztaltabb, erősebb játékosok ellen kosarazva ők is meccsről meccsre fejlődhetnek, lépdelhetnek előre. Bors Miklós kiemelte: több igen szép reményű U18-as korú srác szerepel az U20-as csapatban, Csátaljay Barna, Schöll Ricsi vagy Simon Balázs személyében. A szakmai, munkakapcsolat jó Molnár Józseffel, a Sportiskola U18-as csapatának edzőjével, rendszeresek az egyeztetések, a  szakmai megbeszélések. Ebből is látszik, az együttesnél a fő cél nem az eredményesség, hanem a benne szereplő játékosok fejlődése. Bors Miklós éppen a srácok folyamatos fejlődése miatt bízik benne, hogy a közeljövőben azért több sikerélmény is éri majd a fiatalokat.

eredeti link