Marcell, csak így tovább

Már a Kaposvár ellen is voltak ügyes megmozdulásai, de akkor egy már eldőlt meccsen szállt be Molnár Marcell, legutóbb azonban a paksiak ellen nyerő cserének bizonyult. A 3. negyedben szoros állásnál szállt be, és előbb Takács Norbit azután Alan Wiggins-t hozta remekül helyzetbe, majd ő maga is beemelt egy triplát, főszerepet vállalva abban, hogy sikerült 10 ponttal ellépnünk. Ez a megugrás nagyon kellett a végső sikerhez, hazai veretlenségünk megőrzéséhez

Marcell az ország túlsó végében, Nyíregyházán nevelkedett és fiatal kora ellenére már több élvonalbeli klubot is megjárt. Eddigi pályafutásával kapcsolatban a következőket mondta: – “Nyíregyházán nevelkedtem, sokáig ott játszottam, majd két éve a MAFC-hoz szerződtem, az előző évadban pedig a Jászberény játékosa voltam. A szezon előtt az élvonalból és az NB I B-ből is voltak ajánlataim. Szerettem volna az élvonalban folytatni, végül az SKC ajánlatát fogadtam el. Molnár említette az NB I B-t, hiszen két éve a MAFC-nál a második csapatban is játszott, és ott több remek meccse is volt, amelyeken 30 pont fölé jutott. Kifejtette: – Úgy érzem, csökken a különbség az első és a másodosztály között, az NB I B élcsapataiban A-csoportos szintű, nemrég még az élvonalban játszó kosarasok sora szerepel. Persze azért az iram, a keménység még sokkal nagyobb az élvonalban.


A csapatunknál eddig szerzett benyomásairól a következőket mondta: – Abszolút profi körülmények közé kerültem, csak a kosárlabdára kell koncentrálni. Úgy érzem, a csapat is alakul. Bár számomra új közösségbe kerültem, – a magyar játékosokat ellenfelekként ismertem – hiszen csak a másodedző Bors Miklóssal dolgoztam korábban együtt a MAFC-nál, jól érzem itt magam. Az utóbbi években sokat “vándoroltam”, kezdem is megszokni, viszont jó lenne valahol már kicsit “megállapodni” és erre Sopron ideális helynek tűnik. Persze, hogy ez így legyen, azért sokat kell tennem, dolgoznom, ezért is készülök keményen.
Zárszóként Molnár Marcell annyit mondott, mint a fiatalok többsége, ő is szereti baráti társaságban tölteni az idejét, emellett filmeket néz, valamint kedveli a videójátékokat.
Marcell hétvégén előző “állomáshelyén, Jászberényben segítheti újabb – az első idegenbeli – győzelem megszerzéséhez csapatunkat.
Zárszóként annyit tudunk hozzátenni: Marcell, csak így tovább!

eredeti link