Marad a Rádió 1: továbbra sem lesz helyi rádiója Sopronnak

Közzétette a Médiatanács a soproni 94,1 MHz helyi kereskedelmi rádiós pályázat eredményét. A frekvenciát azért kellett megpályáztatni, mert a 2006-ban 7+5 évre megnyert frekvencia jogosultsága idén lejárt. A relatíve nagy lefedettségű frekvenciára mindössze két cég pályázott, a tartalmi vizsgált után pedig a testület a jelenleg is szolgáltató Pannon-Sopron Kft.-t nyilvánította nyertesnek.

A cég a jogosultságnak megfelelően továbbra is kereskedelmi jelleggel kívánja a műsorszolgáltatást folytatni. Azonban a Médiatanács határozatából kiderült, hogy továbbra is a Budapest 96,4 MHz-cel hálózatba kapcsolódva, Rádió 1 Sopron 94,1 MHz néven folytatják, azaz továbbra sem lesz (napi 4 óra helyi műsoridőt leszámítva) helyi rádiója Sopronnak.

A másik pályázó, a Regionális Rádió Kft. több magyar városban is pályázott az elmúlt másfél-két évben, de minden egyes alkalommal alulmaradt, legtöbbször kizárták őket, emiatt több esetben bírósághoz fordultak, de a bíróság minden esetben a Médiatanácsnak adott igazat. Érdekességképp itt egy táblázat arról, hogy 2006-ban hányan pályáztak a frekvenciára, illetve idén, 2018-ban hányan tették ezt meg.

Pályázók 2006-ban Pályázók 2018-ban

– Janita Média Bt.
– Korona FM Bt. Konzorcium
– MTC-Jonatán Rádió Kft.
– Nyugat Rádió Kft.
– Pannon Sopron Kft.
– Rádió Sopron Kft. Konzorcium
– Rádió West Kft.
– Sárrét Rádió Bt.
– Sopron FM Konzorcium
– Sopron Rádió Kft. Konzorcium
– Zenebolygó Kft. 

– Pannon Sopron Kft.
– Regionális Rádió Kft.

 

Kis soproni rádiótörténelem ide kattintva

eredeti link