Lassítás és felpörgetés

Mozgalmas két hetet tudhat maga mögött csapatunk az első számú irányító Damier Pitts és a vezetőedző, Sabáli Balázs távozásával. Az átmeneti időszakban – egészen csütörtök délelőttig, amikor megérkezett az új szakvezető, a görög Kostas Flevarakis -, Bors Miklós másodedző és Sterbenz László szakmai igazgató irányította a csapatot. Bors Miklóssal az új vezetőedzőről és az elmúlt időszakban végzett munkáról is beszélgettünk

– Milyenek az első benyomások az új szakvezetőről?
– Úgy látom, egy jó szakembert, egy másik jó szakember váltott a csapat kispadján. Kostas Flevarakis még mielőtt Sopronba érkezett volna, már készült a csapatból, több bajnokink felvételét is megnézte. Úgy látja, elsősorban lélektanilag kell felrázni a társaságot, és amikor csütörtök délelőtt találkozott a srácokkal azzal kezdte, hogy érezzék magukat nagyon szerencséseknek, mert azt csinálhatják, abból élhetnek, amit szeretnek. Lefektette a szabályokat, mind támadásban, mind védekezésben, a gyakorlatban pedig egy igen pörgős, lendületes edzéssel mutatkozott be.– A Flevarakis érkezését megelőző időszak mivel telt a csapatnál?
– Mivel – fogalmazzunk így – voltak kérdőjelek a csapat körül, szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a múlt hét végén nem volt meccsünk, hiszen a Falco elleni idegenbeli találkozónkat november huszonhetedikére halasztották. Mi is próbáltuk felpörgetni a társaságot, és e kis szünet első felében beiktattunk egy amolyan mini alapozást, fizikai és erőnléti munkával, a héten pedig már a taktika került előtérbe. Köztudott, hogy Pitts távozott, így nyilván Molnár Marcira nagyobb feladat hárul majd az irányításban, és az eddig hátvéd és bedobó poszton szereplő játékosaink is szervezhetnek. Ezt gyakoroltuk, emellett mindenképpen szeretnék felpörgetni, felgyorsítani a játékunkat és persze a Szolnok elleni stratégián dolgoztunk.

– Mire jutottatok ez utóbbival?
– Az kérdéses, ellenfelünk milyen kerettel áll föl ellenünk, hogy a válogatott Juhos Levente rendelkezésére áll-e a Szolnoknak. Az Olaj nagy iramban kosárlabdázik, a szolnokiak próbálják gyorsan, lehetőleg rendezetlen védelem ellen befejezni a játékot. Támadásból gyors, szervezett visszarendeződéssel meg kell próbálni lelassítani őket. Ez az alapvető cél, de most, ebben a szituációban elsősorban magunkkal, a saját játékunkkal foglalkoztunk.

eredeti link