Közlemény

Klubunk nem szeretne, s nem is teheti meg, hogy szó nélkül elmenjen a múlt pénteki, SKC – Egis Körmend találkozón történt nézőtéri, szurkolói rendbontás mellett. 

Megítélésünk szerint egy mérkőzés résztvevői, szereplői, úgy a játékosok és az edzők, ahogy a játékvezetők is hibázhatnak – ez benne van a játékban, annak része. Ezek a hibák egy olyan feszült légkörű találkozón, mint amilyen a múlt pénteki Sopron-Körmend mérkőzés volt, amelyen mindkét felet népes szurkolótábor támogatott, nagyobb visszhangot kaphatnak, hevesebb, érzékenyebb reakciókat válthatnak ki a szurkolókból, mint általában – sajnos az ominózus összecsapáson is ez történt.

Klubunk az MKOSZ szabályrendszerét, a mérkőzésekre vonatkozó előírásait, magára nézve kötelezőnek tartja és a rendbontók azonosítását megkezdte. A nézőtéri rendbontások miatt kiszabott büntetési tételek a klub költségvetését érzékenyen érintik, jelentős mértékben terhelik. Éppen ezért tisztelettel arra kérjük kedves szurkolóinkat, hogy a jövőben – valahol értve egy-egy számunkra kedvezőtlen ítélet utáni reakciókat, hiszen van, hogy mi vezetők sem értünk feltétlenül egyet egy-egy ítélettel – tartózkodjanak a sportpályára nem való megnyilvánulásoktól, cselekedetektől, amelyekkel végső soron a klubot büntetik!

Továbbra is hangsúlyozni szeretnénk, hogy a Soproni Kosárlabda Club a hazai mérkőzésein, a jövőben is minden tőle telhetőt meg fog tenni a fair play szellemének megőrzése és a mérkőzés szereplőinek biztonsága érdekében.

Sportbaráti üdvözlettel,
Soproni Kosárlabda Club

eredeti link