Kiküzdöttük

Ismét “beragadtunk”, azaz gyengén kezdtünk és az első negyedben 10 ponttal “elengedtük” a remek dobóformával kezdő pécsieket. A folytatásban elsősorban Bernard extra játéka révén fokozatosan csökkentettük a hátrányt, majd a 3. negyed hajrájában rövid időre átvettük a vezetést. A zárószakaszban sokáig továbbra is csak üldöztük ellenfelünket, de a végjátékban elsősorban Jogi és Milos remek megmozdulásaival a magunk javára fordítottuk a találkozót, s 3 vereség után újra érezhettük a győzelem édes ízét


SKC – PVSK Veolia 83-76 (17-27, 20-15, 23-19, 23-15)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Tőzsér, dr. Mészáros, Goda
SKC: ELMORE 13/3, Fazekas, THOMPSON 29/12, JOGELA 16/3, Padgett 10
Cs.: Bagó, BORISOV 10/6, Sitku, Halász, Takács 3/3
Edző: Kostas Flervarakis

PVSK-Veolia: RUJÁK 8/6, Carev 6/6, FUNDERBURK 24/6, Budimir, BRKIC 17
Cs.: LEWIS 21/6, Demeter, Rátvay B., Dragasevic
Edző: Dragan Aleksic

Nem túl jól, Carev hármasával kezdődött a találkozó és bizony “beragadtunk” a kezdésnél, hamar 7-0-s hátrányba kerültünk. 2 és fél perc elteltével Jogi szerezte első pontjainkat egy 2+1-es akció formájában. Ruji, azaz Ruják Andris is emlékezett a régi szép soproni időszakára, s ezt egy triplával jelezte. A szakasz közepén Bernard villanásaival közelítettünk a pécsiekhez, de ez sajnos csak átmeneti volt, Brkic jóvoltából 8 ponttal elléptek a vendégek. Ezt követően új irányítónk, Elmore büntetőkből megszerezte első pontjait csapatunk színeiben. A szakasz hajrájában büntetőkből próbáltuk tartani a lépést a vendégekkel, de Lewis vezérletével mindenre volt válasza a Pécsnek.

 

Funderburk betörésből szerzett duplájára Bernard révén ugyan triplával feleltünk, de a nagy formában játszó Lewis is bevágott egy hármast. Amíg pécsi oldalon a Brkic-Funderburk-Lewis trió remekelt, sajnos nálunk Bernard magára maradt. Aztán amikor Jogi villant egy 2+1-es akcióval, egy 8-2-es rohammal a szakasz közepén 7 pontra feljöttünk. Alekszics időt kért és ezután a vendégek rukkoltak ki egy 7-0-lal, ismét 10 pont fölé nőtt a hátrány. A félidő hajrájában feljavult védekezésünk, s centerünk, Padgett kosaraival sikerült 5 pontra felzárkózunk.

Jogi kosarával kezdődött a 2. félidő, kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. Funderburk lépett elő pécsi oldalon és bár Jogi és Bernard sziporkázott, továbbra is futottunk az eredmény és az ellenfél után. Elmore betörésből szerzett kosarával 2-re jöttünk föl s volt labdánk egyenlíteni, de sajnos nem sikerült. Jogi rontott ziccerben, kritikus helyzetekben sajnos egyénieskedtünk, erőlködtünk. Funderburk újabb hármasával ismét megugrott 7-tel a Pécs, érthető, hogy Kostas időt kért. A szakasz hajrájában Milos és új játékosunk, Elmore egy-egy triplájával egy 8-2-vel 1 pontra feljöttünk, amikor újra időt kért Aleksic. A negyed végén Bernard büntetőivel a meccs során először átvettük a vezetést, ám a negyed Funderburk kosarával és 1 pontos PVSK-vezetéssel zárult.

Centerkosarakkal indult a 4. negyed, Brkic találatára Padgett felelt, majd Bernard ismét visszaszerezte a vezetést csapatunknak. Volt idő, amikor nagyon örültünk Ruji egy-egy hármasának – most nagyon nem jött jól… Az extrát nyújtó Bernard újabb hármassal jelentkezett, de a Pécsnek megint mindenre volt válasza: Brkic duplát, hosszabb “hallgatás” után Lewis triplát dobott. Ismét megugrott 6 ponttal a Pécs, ezt felezte triplával Jogi, majd egy 2+1-gyel egyenlített is. Az izgalmas hajrában mindkét csapat kapkodott, Lewis pöcije után azonban Milos hármasa jött és ismét nálunk volt az előny, duplája után pedig 3-mal vezettünk 2 perccel a vége előtt. Elmore bravúros duplájával, 5 pontos előnnyel mentünk az utolsó percre. A “kegyelemdöfést” 27 másodperccel a vége előtt Norbi hármasa adta meg a Pécsnek.

eredeti link