Húszpontos vereség Szombathelyen

Bár 6-2-re még mi vezettünk, a Falco csapatának az első negyed közepén és a félidő hajrájában is volt egy-egy nagy rohama és csapatként “több lábon állva”, simán nyerte a két tartalékos gárda összecsapását
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC 107-87 (29-24, 26-20, 31-26, 21-17)

Falco KC: Anderson 11/3, Váradi 19/6, Benke 10/6, Kovács 3, Keller 26
Csere: Perl 24/12, Barac 11, Doktor 3/3, Dancsecs –

Sopron KC: Elmore 28/21, Thompson 12, Fazekas 2, Borisov 16/6, Padgett 7
Csere: Halász -, Takács 9/9, Werner 4, Supola 7, Schöll 2, Sitku –


Mindkét oldalon hiányzott két-két játékos a palánkok alól: a hazaiaktól Bruinsma és Lake, tőlünk a megfázással bajlódó Jogi és Martin.
Keller nyitó kosarára Bernard duplájával, valamint Jon 4 pontos akciójával – tripla plusz büntető – feleltünk. A szakasz közepén nagyon “leült” a játékunk, magyar válogattjai révén egy 11-0-lal ellépett a Falco. Hosszabb kosárcsendünket Padgett törte meg büntetőkből, majd az ő vezérletével próbáltunk zárkózni. A szakasz hajrájában váltva estek a kosarak, Vitya és Jon is villant, 5 ponttal nyerte a nyitó negyedet a Falco.

A második etap elején Milos, Jon és Norbi tripláival tartottuk a lépést a hazaiakkal. A túloldalon Perl szintén hármasokkal tett róla, hogy ne tudjunk fordítani, tartotta 5 pont körüli vezetését a Falco. A félidő hajrájában jött egy kis hullámvölgy, egy 9-0-lal 10 pont fölé növelték előnyüket a hazaiak.

A második félidő elején Jon szerezte meg korábbi csapattársa, Keller labdáját és zsákolt nagyot. Váltva estek a kosarak, tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a Falco, Norbi hármasaival tartottuk a lépést a vasiakkal. A Falco Keller a mi palánkunk alatt összeszedett lepattanók utáni kosaraival növelte előnyét, a nagy dobópárbajt hozó 3. szakasz után 16 ponttal vezettek.

Irányítónkat, Jont nem tudták tartani a hazaiak, ám ő eléggé magára maradt, a hazaiak csapatként “több lábon álltak”, 20 pontra nőtt előnyük a 4. negyed elején és ettől kezdve már mindkét oldalon azok a játékosok is lehetőséget kaptak, akik általában kevesebbet szoktak játszani. A meccs Schöll Ricsi kosarával és 20 pontos hazai sikerrel végződött.

eredeti link