Hatalmas küzdelem, 4 pontos  vereség

Bár remekül kezdtünk a Körmend ellen, az első negyed második felétől ellenfelünk átvette a vezetést és az irányítást. A 3. negyedben már 10 pont fölötti előnye is volt a Körmendnek, de volt tartásunk. A feszült légkörű találkozón megteremtettük az esélyt a fordításra, de a kritikus szituációkból ellenfelünk jött ki jobban
Sopron KC – Egis Körmend 80-84 (20-21, 14.21, 21-17, 25-25)
Sopron, férfi, NB I, 2000  néző. V.: Papp, Farkas, Major.
SKC: PITTS 24/6, THOMPSON 26/3, Takács, Rivers 10/6, Carter 8.
Cs.: Supola 6/3, Jones 6, Molnár M.
Edző: Sabáli Balázs
Körmend: Turner 11/3, EDWARDS 12, Oroszi, VARNADO 28/12, Keller 10.
Cs.: Kastrati 6, Ferencz 8/6, Taylor 6, Németh 3.
Edző: Matthias Zollner
Gyászszünettel indult a találkozó, a legendás soproni edző közelmúltban elhunyt özvegyének, Krasznai Ferencnének tiszteletére.
Demetre triplájával mi szereztünk vezetést, majd Pitts előbb duplát, majd triplát”vágott”, miközben a vendégek több labdát eladtak. 2 perc 21 másodperc telt el, amikor 8-0-nál időt kértek a vendégek. Bernard Thompson büntetői után nem egészen 3 perc elteltével, szurkolóink 10-et számoltak a vendégekre. Több, mint 3 perc elteltével Varnado 2+1-es akcióból szerezte a Körmend első pontjait. Megtört a lendület, kapkodni kezdtünk, egy 8-0-s percet “repesztve” 2-re feljött a Körmend, érthető, hogy ekkor mi kértünk időt. Bernard próbálta egészpályás szóló kosárral átlendíteni csapatunkat a holtponton, sajnos kevés sikerrel. “Megálltunk”, pontatlanokká váltunk támadásban, Turner és Kastrati  jóvoltából egy 9-0-lal megugrott, az összességében 17-2-t “repesztő” vendégegyüttes. Taylor elhibázott zsákolása után, Pitts és Jones révén próbáltunk zárkózni. Előbbi ziccerével egalizáltunk is, Ferencz hármasának köszönhetően vendég vezetéssel zárult a fordulatos szakasz.

Supi ügyes ziccerével visszaszereztük a vezetést a második etap elején. Ezt az etapot is mi kezdtük jobban, 7-2-vel, hatékony volt a Molnár-Supola hátvédpár. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a felek, majd Varnado 1 pontra felhozta a vendégeket. Megint megtört a lendület, technikait is kaptunk, egyénieskedni kezdtünk, eladtuk a labdákat, a Körmend pedig egy 8-0-lal, 4 pontos előnnyé változtatta, korábbi ugyanekkora hátrányát. Több, mint 4 perces kosárcsendünket támadópattanó után, Jones törte meg. Nem lendítette át a csapatot a holtponton, továbbra is egyénieskedtünk, Keller zsákolása, majd Turner hármasa után 8 pontra nőtt a hátrány, egy 16-4-et “rohant” a Körmend.

A Keller-Varnado belső kettőse révén 9-2-vel kezdett szünet után a Körmend, 2 és fél perc elteltével Eric Carter révén szereztük első akciókosarunkat. Állandósult a 10 és 15 pont közötti vendég vezetés. Keller szabálytalankodott Jones-szal szemben. Videózás után nem lett sportszerűtlen, mi viszont technikait kaptunk. A közjáték viszont nekünk tett jót, ellenfelünk elbizonytalanodott, mi viszont egy Thompson és Pitts vezette 9-2-vel 4 pontra feljöttünk, és ennyi maradt a különbség a negyed végén.

A záró etap Bernard hármasával indult, egyetlen pontra zárkóztunk föl. Volt labda egyenlíteni, fordítani, de nem sikerült. Varnadót nem tudtuk tartani, ismét elléptek 8-cal a vendégek. Supi triplája keltette életre reményeinket. A szakasz közepén állandósult a Körmend 5 pont körüli vezetése. A vendégeknél Edwards lépett elő, de Bernard bő 2 perccel a vége előtt, 3 pontra visszahozta csapatukat. Bő perccel a lefújás előtt Keller kipontozódott, az addig remekül játszó Bernard viszont kihagyta a büntetőket. A túloldalon Ferencz triplát “vágott”. Nem adtuk olcsón a bőrünket, de ahhoz, hogy egy triplányira visszajöjjünk, Bernard zsákolása és Demetre hármasa mellett Turner elrontott büntetői is kellettek. Labdánk volt, de Damiernél lépéshibát ítéltek, majd újabb technikait kaptunk. A roppant hosszú, elnyújtott végjátékban, az amúgy igen csúszós parkettát törölgették percekig, 10 másodperccel a lefújás előtt Edwards egy jó büntetővel bebiztosította a Körmend sikerét.
Szurkolóink a vereség ellenére értékelték a tartást, a küzdést-hajtást.
Sabáli Balázs: A Körmend mai győzelme megérdemelt, ha megnézzük, hogy mi hogyan játszottunk. Több volt az egyénieskedés, mint az előző találkozón, vagy éppen a felkészülés alatt. Sajnos védekezésben is vétettünk olyan egyéni hibákat, amelyek megpecsételték a sorsunkat. A győzelmet a Körmendtől nem veszem el, mert megérdemelték, sokat tettek érte, de… Mi egész héten azért dolgozunk, minden edző, minden csapat, hogy a lehető legjobbat kihozzák a mérkőzésen, mindenki hibázik, a játékvezetés is, benne van. Itt most történt olyan dolog, ami minket sokkal jobban sújtott. Nem tudják a szurkolók, hogy új szabály van: Ha valaki visszanézi a videóbírót, és nincs igaza az edzőnek, elveszít egy időkérést, ha újra visszanézeti és nincs igaza, elveszít egy újabb időkérést, vagy ha már nincs, akkor technikai hibát kap. Annál a helyzetnél mi nem is kértünk videóbírót, nem tudom, miért mondták azt, hogy nincs igazunk, de videóbírót nem kértünk. Itt elvesztettük a mérkőzés ritmusát, kétszer volt lehetőségünk visszajönni a meccsbe, de nem sikerült. Mindenkinek tükörbe kell nézni és levonni a következtetéseket. Ez a mérkőzés nem a játékról szólt, és ez a legnagyobb probléma. Ma vereséget szenvedtünk, de az élet nem áll meg, dolgozunk tovább, és megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat.

eredeti link