“Feltámadás”, örömjáték, BRONZÉREM

Jókora késéssel és bizony csapatunk számára ijesztően kezdődött a bronzcsata, amelyen görcsösen, kapkodva játszva hamar jelentős hátrányba kerültek fiataljaink. A 2. negyed közepén 13 pontos hátrányban voltak a srácok, de a félidő hajrájában átvették az irányítást, szünetig 1 pontra feljöttek, majd egy szédületes 3. negyeddel a maguk javára fordították a találkozót, s végül visszavágva a DEAC-nak a csoportmeccsen elszenvedett vereségért megszerezték a bronzérmet
DEAC – SKC 60-76 (16-9, 17-23, 15-26, 12-18)
Budapest, Morgen Ferdinánd emlékbajnokság, 300 néző
V.: Németh P., Makrai, Nepp
SKC: CSÁTALJAY B. 10/6, Csendes 5/3, Fazekas 7, SITKU 17/6, SCHÖLL 10
Cs.: Werner 2, CSÁTALJAY P. 19/12, Nyikos 3/3, Hajnal 3/3
Edző: Bors Miklós

Hosszabbításba torkollott a bronzmeccs előtt, az 5. helyért lejátszott és amúgy is igen vontatott találkozó, így az eredeti kiíráshoz képest jó háromnegyed órás késéssel kezdődött fiataljaink DEAC elleni összecsapása a 3. helyért. Úgy tűnt, a mi fiainkat zavarta meg jobban a hosszú várakozás, ugyanolyan idegesen, rossz ritmusban és pontatlanul dobva kezdtek, mit az elődöntőben a Körmend ellen. Több, mint 6 perc és 10-1-es debreceni vezetés után Schöll Ricsi szerezte első akciókosarunkat, majd a negyed hajrájában Sitku Marci két triplájával  próbáltuk tartani a lépést a debreceniekkel. A második etapot is ellenfelünk kezdte jobban, amíg a mi játékunkat rossz ritmusban eldobott, eladott labdák jellemezték, ellenfelünk könnyű kosarakkal, felállt védelem ellen pedig tiszta helyzetekig játszva és jól dobva, 10-4-gyel indítva a szakaszt 26-13-ra elhúztak. Csabi, majd Ricsi 2 jó büntetőjével próbáltuk tartani a lépést a szakasz közepén a DEAC fiataljaival, majd Sitku Marci pozíciójátékból lefordulós után bemutatott parádés zsákolása hihetetlen gátakat szabadított föl fiataljainkban. Csátaljay Péter villant egy triplával, valamint egy pöci plusz büntetős akcióval. Hatékony volt a zónavédekezés,  a félidő hajrájában egységes csapatmunkával egy 16-5-ös rohammal 1 pontra feljött a Bors-legénység.

Bár a második félidőt 5-2-vel kezdte a DEAC, a két az egész tornán kiemelkedőt nyújtó játékosunk, Ricsi és Marci kosaraival sikerült a szakasz közepére ledolgozni a hátrányt. Ezt követően a debreceniek teljesen tanácstalanokká váltak védekezésünk ellen, a túloldalon viszont elkezdődött a Csátaljay-show. A már az első félidőben is ügyesen beszálló fiatalabb fivér, Péter elkapta a fonalat és szórta a triplákat, bátyja, Barna pedig, amellett, hogy a kiszolgálásában jeleskedett, azért ő maga is beemelt egy hármast. Egyértelműen fiaink kerültek lélektani fölénybe, a negyed végén Nyikos Barnabás is beemelt egy triplát, 10 pontos előnyről várhattuk a záró etapot.
Magabiztosak lettek a srácok, a zárószakasz elején helyenként kifejezetten szellemesen, látványosan játszva és továbbra is remekül dobva fokozatosan elhúztak a fiúk a zóna ellenszerét továbbra sem találó DEAC-tól.  A hajrát Marci újabb zsákolása és Hajnal Kristóf triplája tette igazán emlékezetessé. A második negyed közepétől remekül játszva vágtak vissza a srácok a DEAC-nak a csoportkörben elszenvedett vereségé és szerezték meg az U20-as korosztályban a roppant értékes, fényes bronzérmet.

Bors Miklós: – A tegnapi vereség után kezdésnél megint “beragadtunk”, a második negyed közepétől, ahogy összeállt a védekezés, a támadójátéknak is rögtön lett ritmusa. Ehhez társult még a harmadik negyedben egy igen jó dobóforma. Nagyon büszke vagyok a srácokra, ahogy az előző napi vereség, és a mai gyenge kezdés után fel tudtak állni, és megfordították a mérkőzést, megszerezve ezzel a bronzérmet. Ez a győzelem méltó lezárása volt ennek a nagyon szép szezonnak!

eredeti link