Falco-fogadás, nehézségek közepette

Holnap este 18 órától a Falco elleni Krasznai-emlékmérkőzésen szurkolóink hazai környezetben láthatják átalakuló csapatunkat – már aki pályára tud lépni együttesünkből… Jelen pillanatban van gondja bőven Flevarakis mesternek, aki úgy tartja: az a legfontosabb, hogy a jövő heti bajnoki rajtra, és az októberi “erőltetett menetre” legyünk rendben
Edzőnk, Kostas Flevarakis azt fejtegette, hogy ha a kosárlabdázás új szakágára, a 3×3-ra készülnénk, arra tökéletes lett volna ez a hét, ugyanis csupán 7 játékossal tudtunk gyakorolni az edzéseken. Amellett, hogy egy fiatal játékosunk tesztje pozitív lett, Kostas kiemelte: jelen pillanatban a legnagyobb probléma a belső posztokon, a magas embereknél van, Werner Vitya és  litván erőcsatárunk, Tauras Jogela hátfájdalmakkal, Bagó Martin pedig bokasérüléssel bajlódik. Ez utóbbi a legjobb esetben a jövő hét második felében állhat edzésbe, a többiek ma orvosi vizsgálaton vesznek részt. Belső sorunk tagjai közül tehát egyedül Tyler Wideman tréningezett  a héten, s ha minden jól megy Vitya és Jogi talán ma beszállhat. Kostas azt fejtegette, hogy a holnapi edzőmeccsen kettejük – vélhetően csak rövid – szerepeltetésével azért vállal némi kockázatot, de Tyler csak nem játszhat 40 percet, még akkor sem ha nincsenek fault problémái.
A héten eddig még Taki és Fazekas Csabi sem edzettek, rajtuk  gyomorrontás  futott át, az ő koronavírus tesztjük szerencsére negatív lett – remélhetőleg egy röpke “bevetés” erejéig már rájuk is számíthat szakvezetőnk.
Kostas kiemelte, hogy a hagyományokat tisztelve, jelen állapotában is megpróbál mindent majd a csapat holnap. Ami még pozitívum az emlékmérkőzésen, hogy végre újra öt-öt ellen gyakorolhat a gárda, de a helyzet jelen pillanatban messze nem ideális… Zárszóként még annyit tett hozzá edzőnk, hogy a legfontosabb az, hogy a jövő hét végére, a bajnoki rajtra mindenki a lehető legjobb állapotba kerüljön. Maga a bajnokság pedig – ahogy fogalmazott – olyan lesz, mint egy maraton, nem pedig mint egy vágta, sprint.
A mérkőzés lebonyolítása során figyelembe kell vennünk, hogy a járvány továbbra is köztünk van és elsődleges szempont a csapatok és a közönség egészségének védelme, emiatt korlátozott számban jöhetnek be a nézők a mérkőzésre.
A mérkőzésre 500 szurkolót engedhetünk be a csarnokba, valamennyien csak maszkban léphetnek be és a mérkőzések alatt ezeket viselni kell. Belépéskor ellenőrizzük a belépők testhőmérsékletét, és mindenkinek lehetőséget biztosítunk kézfertőtlenítő használatára. Belépésre csak az Aréna Shell kút felőli oldalán lesz lehetőség. A korlátozott létszám miatt csak egységes belépőt fogunk árusítani, a bérletek és egyéb igazolványok nem lesznek érvényesek, valamint a nyugdíjasok és a gyerekek ingyenes belépését sem tudjuk biztosítani.
Csütörtökön 17 órától van lehetőség elővételben megvenni a szombati meccsre szóló belépőket. Mindenkinek javasoljuk az elővételi jegyvásárlást, mert amennyiben a szombati 500 db belépő elfogy, már nem lesz lehetőség jegyet vásárolni.
A Novomatic Aréna büféje üzemelni fog, de ott fokozottan be kell tartani a 1,5 m-es védőtávolságot. Kérjük, hogy a lelátón ételt és italt ne fogyasszanak és folyamatosan viseljenek maszkot.
Az Aréna nézőterén lezárunk sorokat és székeket, hogy a biztonságos távolságot be lehessen tartani. Az egy háztartásban élők természetesen egymás mellé ülhetnek, de kérjük, hogy a szomszédos székek mindkét oldalon maradjanak üresen.
A csapatok és a hivatalos személyek, a nézőktől teljesen elkülönített bejáraton fognak belépni az épületbe.
A Krasznai -kupa mérkőzései egyfajta főpróbája lesz a bajnoki mérkőzéseknek, ezért fokozottan kérjük az előírások betartását, ellenkező esetben az NB I-es mérkőzéseket zárt kapuk mögött kell lebonyolítani.

eredeti link