Dillard kedvence – nem Lillard

Nem teljesen ismeretlen Magyarország az eddigi, mozgalmas pályafutása során sok helyen megforduló új, amerikai irányítónknak, Kevin Dillardnak. Őt próbáljuk bemutatni szurkolóinknak
Üdvözlünk Sopronban, Kevin! Idetartva, Isztambultól együtt utaztál Bernarddal. Milyen volt vele együtt az út?
– Bár elég fáradtak voltunk, így azért gyorsabban, kellemesebben telt, mintha végig egyedül utaztunk volna. Ismerkedtünk egymással, jót beszélgettünk. Megtudtam egy-két dolgot a csapatról, kicseréltük európai tapasztalatainkat,  Úgy is mondhatnám kezdtük erősíteni a “kémiát”.– Nagyon sok helyen megfordultál, európai szinten igen erős bajnokságokban játszottál. Hol érezted magad a legjobban?
– Tényleg elég sok országban játszottam, sok jó játékos, csapat ellen és szerepeltem nemzetközi kupákban is. Eddig a legjobban Ausztráliában és Törökországban éreztem magam.

Kevin Dillard és Josh Parker, a Dayton játékosaként

– Odahaza, az egyetemi bajnokságban ki volt a legnevesebb, később az NBA-ben is sikeressé vált kosaras, aki ellen játszottál?
– Egyértelmű: a portlandi C. J. McCollum nevét mondanám. Apropó, az egyetemi csapatomban, a Dayton Flyers-ben hátvéd párom, Josh Parker korábban itt is  játszott, Sopronban.

– Az említett McCollum hátvéd párja pedig Damian Lillard, aki ráadásul hasonló, sőt azonos poszton játszik veled. Dillard, kedvence Lillard?
– Nem, nem, én LeBron James rajongó vagyok, ő a kedvencem, de úgy igazán kedvenc csapatom nincs az NBA-ben.

– Azért a magyar bajnokság sem teljesen ismeretlen Neked, pár éve, rövid ideig az NB I-ben is játszottál, többek között ellenünk is…
– Szerettem Körmenden, jó volt a hangulat. A Sopron elleni meccsre éppen Josh miatt emlékszem, ő éppen akkor játszott itt, érdekes volt egymás ellen játszani.

– A beszélgetés elején említetted a “kémiát”. Hogy látod a csapatot, milyenek az első benyomásaid?
– Az edző nagyon felkészült, a csapatban pedig sok a fiatal játékos. Dolgozunk keményen, de a teljes kerettel csak úgy egy hete tudunk edzeni. Sokat kell készülnünk, hogy összeszokjunk és összeálljon a játékunk. Jönnek az edzőmeccsek, ezek is sokat segíthetnek majd, nagyon várom már, hogy mérkőzéseket játsszunk.

eredeti link