Debütáló új edzőjével várja csapatunkat a ZTE

Vasárnap 18 órától Zalaegerszegen lép pályára együttesünk, ahol a 10. ZTE fogadja a 12. helyen álló csapatunkat. Ellenfelünknél ezen a mérkőzésen debütál az új edző, a Bencze Tamást váltó horvát Ante Nazor. Ősszel itthon egy jó első félidő után, a másodikban már 2 meghatározó játékosunk nélkül játszva kikaptunk – itt a lehetőség a visszavágásra

Edzőnk, Kostas Flevarakis annak kapcsán, hogy vasárnap először irányítja az új szakvezető riválisunkat azt fejtegette: az ellenfélnél nyilván minden játékos próbál majd bizonyítani az új edzőnek, tehát egy rendkívül motivált csapathoz utazunk. Hangsúlyozta: egy támadásban rendkívül erős alakulathoz látogat együttese, amit az is alátámaszt, hogy két legutóbbi mérkőzésén egyaránt 100 pont fölött dobtak az egerszegiek – igaz, 100 fölött is kaptak.
Flevarakis úgy látja, a ZTE-nek nagyon jó a kezdő ötöse, amelyben a külső játékosok kiválóak az egy-egy elleni játékban és remekül dobnak távolról. A két magas ember, Szabó és Agafjonov is roppant veszélyes játékosok, s ők sem csak a gyűrű közeléből hatékonyak. A padról érkező ZTE-játékosok jól ismerik a rendszert, nekik sem szabad engedni, hogy elkapják a fonalat. Ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Zalaegerszeggel, edzőnk szerint kulcsfontosságú lesz a kemény, határozott egy-egy elleni védekezés, valamint a lepattanók megszerzése, nem szabad túl sok második esélyt adni a hazaiaknak. Támadásban a saját, az előző időszakban többnyire sikerekre vezető saját játékot kell játszani, tudatosan, okosan, egy-egy adott szituációban az annak leginkább megfelelő ritmusban kosárlabdázva.

eredeti link