Csapatként támadni és védekezni

Egy erős, jó ellenfél ellen, nehéznek ígérkező találkozón debütál hazai közönség előtt csapatunk új vezetőedzője, a görög Kostas Flevarakis. A tabella 4. helyén álló Atomerőmű SE ellen lépnek pályára fiaink holnap 19 órától

Kostas Flevarakis honlapunknak elmondta, a héten a legfontosabb feladat, az általa megfogalmazott elvek, alapszabályok gyakorlati megvalósítására való törekvés volt. A fő cél, hogy az általa elképzelteket próbálja megvalósítani a mérkőzéseken – így már a holnap esti találkozón is. Törekedtek az erősebb csapategység kialakítására, valamint a már említett szabályok alapján gyakoroltak mind védekezésben, mind pedig támadásban. Kiemelte: ilyen rövid idő után nem vár, nem várhat jelentős előrelépést, de bízik benne, lesz amit a sok gyakorlásból viszontlát holnap este.
Az ellenfél, a 6-2-es mérleggel a 4. helyen álló paksi csapat kapcsán új edzőnk kijelentette: nehéz feladat előtt áll együttese, hiszen egy erős, mély kerettel rendelkező, fizikálisan kiválóan felkészített, rendkívül dinamikus, gyors kosárlabdát játszó ellenfél érkezik Sopronba. Kulcskérdés lesz az ASE ellen, hogy a srácok gyorsan, fegyelmezetten zárjanak vissza támadások után, hogy ne engedjék a paksiaknak az általuk nagyon kedvelt rendezetlen védelem elleni gyors játékot játszani. Úgy védekezésben, mind támadásban kulcskérdés lesz, tudunk-e csapatként működni. Támadásban nagy szerepe lesz a helyzetek jó kiválasztásának, vagy fogalmazhatunk úgy is: a jó helyzetek kiválasztásának.
A csapatunkhoz hét közben csatlakozó litván kosarasról, Tauras Jogeláról azt mondta Kostasz Flevarakis, hogy ahogyan neki magának, nyilván a kosarasnak is sok minden új. Úgy tűnik, beilleszkedésével nem lesz gond, de az első mérkőzésén nem lehet extra elvárásokat támasztani vele szemben. Viszont azért javasolta a szerződtetését, mert bízik a játékosban és abban, hogy hasznára lesz a csapatnak.

eredeti link