Bemutatjuk szakmai stábunk új tagját, Bors Miklóst

Edzőként kimondottan fiatal, 32 esztendős szakemberrel bővült szakmai stábunk. A MAFC-tól érkező Bors Miklós amellett, hogy Sabáli Balázs munkáját segíti, U20-as csapatunkat vezeti

Bors Miklós honlapunk érdeklődésére elmondta, játékosként – egy másfél éves honvédos kitérőt leszámítva – a MAFC-nál járta végig az utánpótlás korosztályokat. Még nem volt egészen 20 esztendős, amikor már tudta, edzőként képzeli el a jövőjét.
Az edzősködést egy kis iskolai csapatnál kezdte, majd Érdre került, a Treff 07 SE csapatánál amolyan alapító volt. Ezt követően Budafokra került, sőt egy ideig párhuzamosan dolgozott Érden és a budafoki utánpótlásban. Néhány éve volt egy szakmai kapcsolat a Budafok és a MAFC között, így egy idő után már a MAFC utánpótlásánál dolgozott. U16, U18, U20, NBI B – ezek voltak a csapatai és akadt olyan évad, amikor több csapatot is vitt egyszerre. Néhány éve Stefan Timbus munkáját segítendő került a MAFC első együtteséhez, majd Garai Péter és Jovica Arsics munkáját is segítette, és emellett volt olyan szezon, amikor ő vezette az NB I B-ben szereplő második csapatot a MAFC-nál. Érdekességként említette meg, hogy amikor a Honvédban játszott, Farkas Attila csapattársa volt, amikor pedig a MAFC-nál az NB I B-s csapatot vezette, az együttes egyik legjobbja egy másik, most nyáron a csapatunkhoz kerülő kosaras, Molnár Marcell volt.

Csapatunknál a szakvezető, Sabáli Balázs munkáját egyrészt az ellenfelek feltérképezésében, másrészt az egyéni képzésben segíti. Mint mondta, az ellenfelek feltérképezésébe a riválisok játékának, taktikájának elemzése mellett, beletartozik az ellenfelek játékosainak ill. egyéni erősségeinek megfigyelése. Mind csapat, mind egyéni szinten rövid, lényegre törő “kivonatos” videókat kell összevágni a riválisokról, amelyeket a mérkőzésekre való közvetlen felkészülés során mutat meg a szakmai stáb, a gárda játékosainak. Ez a feladatot Bors Miklós már végezte a MAFC-nál is, nem lesz új neki.

Kiemelte, Sopronban remek szakemberektől tanulhat, fejlődhet. Jelenleg pedig a magyar mag felkészítése mellett egy érdekes folyamatnak is a részese, hiszen a szakvezetés még a mezőnyposztra keres légiósokat. Erről új másodedzőnk annyit mondott: együtt néznek, elemeznek videókat, statisztikákat, és nyilván majd a végső döntés kialakításában az is szempont, hogy a már a csapatban lévő játékosok, a szerződtetett három légiósunk, valamint a magyarok milyen stílusú kosarasok.
Zárszóként Bors Miklós annyit mondott, nagyon hálás a MAFC vezetőségének, amiért korábban bizalmat szavazott neki edzőként. Városunkban egyébként korábban, főleg utánpótlás tornákon gyakran járt, Sopront igazi sportvárosnak tartja. Csapatunknál pedig amellett, hogy vezetőedzőktől és szakmai igazgatónktól próbál sokat tanulni, szeretné a tőle telhető maximális segítséget megadni a szakvezetésnek.

eredeti link