Balszerencsés vereség után a bajnok otthonában

Szerencsére nem volt sok idejük bánkódni a srácoknak, a Paks elleni balszerencsés vereség után. Holnap – egy halasztott mérkőzést lejátszva – a bajnok, az NB I-et veretlenül vezető Falco otthonában lépnek pályára fiaink

Edzőnk, Kostas Flevarakis a szezon elején – még görög csapatával, a PAOK együttesével – már találkozott a Falco együttesével, a Bajnokok Ligájában. Mint mondta, kiváló együttes a nemzetközi porondon edződő szombathelyi gárda, amely gyors és modern kosárlabdát játszik, igen erős és mély játékoskerettel. Úgy véli, a holnapi összecsapásnak egyértelműen a Falco az esélyese, már csak azért is, mert saját csapata egy a közelmúltban érkező edzővel és két új játékossal, még egyértelműen a csapatépítés fázisában van. Megítélése szerint a bajnok, és az NB I-et veretlenül vezető Falco otthonában ugyan nyomás, veszítenivaló nélkül játszhatunk, de ezt a meccset – ahogy minden edzést – is fel kell használni a fejlődésre, az előrelépésre, úgy játékban, taktikailag, mint a csapategység erősítése szempontjából.
A múlt szombati balszerencsés hazai vereség esetleges lélektani “utóhatása” kapcsán Kostas azt taglalta: nagyon rossz érzés dudaszóra kapott kosárral kikapni, ám próbálta a szombati bajnoki kapcsán a pozitívumokra felhívni játékosai figyelmét, mert azért a vereség ellenére több is volt azokból. Arra, ahogy egymásért küzdöttek, csapatként játszottak, lehet építeni.
A holnapi mérkőzésen már az új irányító James Kinney is a görög edző rendelkezésére áll. Róla azt mondta Flevarakis, hogy egy tapasztalt játékos, aki hiányposztra érkezett a csapathoz. A most zajló évadban ugyan még nem játszott, nyilván kell kis idő, hogy játékba lendüljön, de biztos benne, hogy hasznára lesz a csapatnak.

eredeti link