Az első légiós: Angelo Warner

Megvan csapatunk első légiósa a következő évadra. Irányítót szerződtettünk, a 26 éves, 188 centi magas Angelo Warner mozgatja csapatunkat a 2018-19-es szezonban

Első légiósunk a Morehead State egyetemen végzett, utolsó előtti egyetemi évadjában több, mint 17 pontos, közel 5 lepattanós és 3 gólpasszos, az utolsóban 13,25 pontos, 4 lepattanós és közel 2,5 gólpasszos átlagot ért el. Warner az előző évadban a bosnyák Vogosca Szarajevo csapatában 20,4 pontos és 8.1 gólpasszos és 4,5 lepattanós átlagot produkált, a triplákat közel 40%-os pontossággal dobva. Vezetőedzőnk, Sabáli Balázs honlapunk kérdésére elmondta: elsősorban a bosnyák ligában mutatott játéka alapján esett rá a választás. Edzőnk hozzátette: nem csupán a statisztikából kiolvasottak, valamint a videókon látottak alapján döntöttek Warner mellett, alaposan leinformálták a kosaras korábbi edzőjét, sőt rivális csapatok edzőit is kifaggatták vele kapcsolatban és mind szakmai, mind emberi vonatkozásban jó véleménnyel voltak róla.

Új szerzeményünket a bosnyák bajnokságban az év védőjének választották ott, s bekerült a második számú All Star ötösbe. Warnernek volt a bosnyák bajnokságban a legjobb pont és gólpassz átlaga. Irányítónk korábban játszott az Afrikai Bajnokok Kupájában a mozambiki Ferrovillario csapatában, amelyben 12,5 pontos, 4,5 lepattanós és 3,8 gólpasszos átlagot produkált.
Azon túlmenően, hogy egybehangzóan jó véleménnyel voltak Warnerről, vezetőedzőnk kiemelte: többek között azért döntött mellette a vezetés, mert egyrészt nem akart újonc kosarast, másrészt túl alacsony irányítót igazolni, valamint olyat sem, akiben nincs igazán pont. Hozzátette: nyilván, mint minden döntés, ez is rejt magában kockázatokat, de voltak már Sopronban és másutt is sztárokként, megváltókként várt játékosok, akik túl sok mindent nem tettek le az asztalra, de érkeztek kisebb egyetemekről is olyan  játékosok, akiknek a szerződtetésük kimondottan jó döntésnek bizonyult.
Edzőnk bízik benne, Warner az NB I-ben is bizonyít. Szerződése szeptember 1-től él.

Videók itt:
Videó 1
Videó 2

Fotó: http://www.betthomas.com

eredeti link