Amerikai hátvédet igazoltunk

Megvan a negyedik légiósunk a bő egy hónap múlva kezdődő évadra, keretünk egy fiatal  amerikai kosarassal, Brynton Lemar-ral bővült
Legújabb játékosunk fiatal, 23 éves, 193 centi magas és 88 kiló. Eddig egy évadot töltött Európában, a francia másodosztályban, ahol a Nancy, majd a Caen csapatában játszott. Utóbbiban a szezon második felében 14,1 pontot, 3,8 lepattanót, 1,7 gólpasszt és 1,3 labdaszerzést átlagolt.
Egyetemi éveit a University California Davis nevű intézményben töltötte. Az egyetem csapatával 2017-ben megnyerte a Big West konferenciát, amelynek az All Star csapatába is beválasztották. 16,2 pontos, 3,3 lepattanós, 2,6 gólpasszos átlagot ért el 44%-os mezőny, és 37,4%-os triplamutatóval.
Brynton Lemar szerződtetésével kapcsolatban szakvezetőnk, Sabáli Balázs elmondta, a klub a kettes poszton szereplő több külföldi kosarasnak is tett ajánlatot, de akadtak, amelyeket visszautasítottak. Lemarral sikerült megegyezni, leigazolásánál fontos szempont volt, hogy két poszton, hátvéd és irányító pozícióban egyaránt bevethető.
Klubunk, ahogy az összes korábban szerződtetett légiós, Brynton Lemar esetében is  próbált minél több információt megszerezni nemcsak játéktudásáról, hanem emberi tulajdonságairól, mentalitásáról is.
Videó összefoglaló megtekinhető, ide kattintva.