Aki játszik – mindent bele

Ma délben még bizonytalan volt, ki állhat edzőnk, Kostas Flevarakis rendelkezésére a holnapi szegedi bajnokin. Aki játszhat, annak a maximumot kell nyújtania
Újabban a sérüléseken túl betegségek is nehezítették csapatunk görög edzőjének dolgát, aki szinte már nem is emlékszik arra, mikor tudott edzésen öt-öt elleni játékot gyakorolni. A betegek otthon lábadoznak, távol a csapattól. Akik viszont egészségesek, teszik a dolgukat, készülnek a szegedi találkozóra. Flevarakis pedig azt fejtegette: nagyon nehéz, kemény ez a szituáció, van probléma bőven, de játszani kell, és aki játszhat és a pályán van, annak a maximumot kell kiadni magából.
Mint ismeretes, egy hete a 30 pontos félidei vezetés után 8 ponttal vertük a Jászberényt a Novomatic Arénában, a hétvégén pedig elmaradt csapatunk szombathelyi, a Falco elleni idegenbeli mérkőzése. A szegediek viszont az elmúlt hétvégén éppen Jászberényben debütáltak, méghozzá fényes sikerrel, 21 ponttal győztek.
Kostas természetesen “képben van” az ellenfelet, a szegedi gárdát illetően. Mint mondta, Govens személyében egy itthon jól ismert, rutinos, tapasztalt irányítója és egy roppant lendületes, atletikus légiós centere van a  Szegednek, amely egy távolról igen veszélyes bedobóval és egy rutinos erőcsatárral is rendelkezik. Fizikálisan jól felkészített csapat vár majd ránk, amely ellen nagyon fontos, hogy a srácok ne nagyon vétsenek ki nem kényszerített hibákat, azaz eladott labdákkal ne engedjék lendületbe jönni a szegedieket. Emellett kulcskérdés lesz, hogy a védőpalánknál ne hagyjunk sok lepattanót a riválisnak, és kontrollálni tudjuk a találkozó ritmusát.
Zárszóként annyit jegyzett meg Kostas, hogy tekintve, mennyi meccs marad el, úgy itthon, akár nemzetközi szinten, nem igazán lehet fair körülményekről, szezonról, meccsekről beszélni. A legfontosabb cél jelenleg kettős a sportban: a sport “életben tartása” és a sportolók egészségének védelme. Tennünk kell a dolgunkat, ha csonka csapattal is, de csináljuk és megyünk előre!

eredeti link