Ajándék alázattal és akarattal

Az évad talán legjobb játékát nyújtva, az első negyed közepének parádés rohama után végig vezetve és helyenként kimondottan látványosan játszva, alázattal, akarattal védekezve egy értékes győzelemmel ajándékoztuk meg szurkolóinkat
Sopron KC – DEAC 102-85 (24-12, 20-20, 30-28, 28-25)
Sopron, 1600 néző. V.: Kapitány, Farkas, Balog

SKC: WARNER 31/9, LEMAR 23/9, TAKÁCS 3/3, Dénes 2, Gordon 7.
Cs.: WIGGINS 20/3, GILBERT 13/9,  Molnár M., Supola 3/3, Werner, Buzsáki, Élő
Edző: Sabáli Balázs

DEAC: DUGAT 13/3, Polyák 6, BORISZOV 15/9, IVOSEV 21/6, Amigo 8
Cs.: Manigat 12/6, Bognár 4, Velkey 2,  Omenaka 2, Tóth B.
Edző: Berényi Sándor
 
A meccs előtt egy órával kedélyesen nosztalgiázott Takács Norbi és Dénes Gabi, a debreceniek korábban nálunk is megforduló remek játékosával, a bemutatáskor a szurkolóink által nagy tapssal fogadott Milos Boriszovval.
A találkozó előtt, a karácsony előtti utolsó mérkőzésünk alkalmából  csapatunk régi szurkolóját, támogatóját, Kovács Pétert köszöntötték klubunk és a Soproni Sportiskola vezetői és játékosaink.

A feldobás után nekünk sikerült a labdát megszereznünk, de Dugat elvette Angelótól és a vendégeknek szerzett vezetést. Bő perc elteltével, irányítónk a második labdáját adta el, 6-0-lal kezdett a DEAC, amikor Angelo megszerezte első kosarunkat. Kezdtünk felpörögni, “harapni” védekezésben, és 2-8 után egy Brynton vezette szédületes 21-1-s rohammal nemcsak fordítottunk, el is húztunk. 12 pontos előnnyel zártuk az első etapot, szurkolótáborunkat abszolút tűzbe hozták a fiúk.

Dugat duplájára Alan két gyors kosárral felelt, Supola Zoli hármasa után pedig 17 pontra nőtt az előny. Omenaka zsákolt, Milos triplát dobott, Sabáli Balázs pedig nem szerette volna, hogy nagyon belelendüljön a DEAC, ezért időt kért. Bár centerünk, Wesley nem mutatott be 2+1-es akciót, a pattanót visszaszerző Lawrence hármast “vágott”. Milos elkapta a fonalat, aminek pár éve nagyon örültünk, a szakasz közepén viszont két rendezetlen védelem elleni hármasával közelített a DEAC, így újra időt kértünk. Mindkét oldalon a légiós ötös játszott ekkor, egy 8-0-lal 10-en belülre került a DEAC. Állandósult a 10 pont körüli vezetésünk, Manigat kapott technikait, Angelo büntetőivel tartottuk az előnyt. A félidő Brynton duplájával, és csapatunk 12 pontos vezetésével zárult.

A második félidő Wesley duplájával kezdődött, amelyre Dugat felelt bravúros triplával. Sűrűn, váltva estek a kosarak, Angelo lépett elő vezérré, az ő találataival tartottuk az előnyt, a vendégeket pedig Dugat tartotta versenyben. Alan és Ivosev is “hozzászólt” a játékhoz, nagy dobópárbaj mellett tartottuk a 10 és 15 pont közötti előnyt. Zónára állt át a DEAC, Norbi,  majd Angelo  köszönte szépen, triplát dobott, közben ugyanezt Ivosev is megtette. Újra meglógtunk 17-tel, amikor Norbi kapott egy elég szigorúnak tűnő sportszerűtlen hibát. Egy 7-0-lal 10-re jött vissza a DEAC, nagyon kellett Alan ügyes duplája. A vendégeknél Milos lépett elő. A szakasz végén Wesley gyönyörűen blokkolta Ivosev dobását, Brynton pedig büntetőkkel és triplával tett róla, hogy a záró etapnak 14 pontos vezetéssel vágjunk neki.

A 4. negyed Supola Zoli remek kiosztása után Lawrence hármasával kezdődött. Angelo és Alan is berámolt egy-egy triplát, és bár duplákat a DEAC is dobott, 19 pontosra hízott előnyünk. Ez a 34. perc elején Lawrence büntetőivel 20 pont fölé nőtt. A végén az utóbbi hetekben hullámvölgyben lévő Lawrence hármasával a 100 ponton is túljutottunk.

Sabáli Balázs: – Megfogott bennünket a Debrecen, majd feljavult, agresszív védekezésünknek köszönhetően elhúztunk. Bár az indítások és a gyors kettő-kettők elleni védése gondot okozott, de az első félidőben Lemar, a másodikban pedig Warner jóvoltából volt egy-egy olyan extra a csapatunkban, amely eldöntötte a javunkra a mérkőzést. Mentalitás és akarat tekintetében, ezen a meccsen éreztem a szezon során a legjobbnak a társaságot, és ezt szurkolóink is díjazták. Ennek az értékes, jó játékkal megszerzett győzelemnek köszönhetően jó hangulatban mehetünk karácsonyozni, kellemes ünnepeket mindenkinek.

Berényi Sándor: – Jól kezdtünk, az első percekben működött minden amit elterveztünk, mind támadásban, mind pedig védekezésben. Utána nagyon rossz periódus következett játékunkban, amelyet kihasználva, a Sopron biztos előnyt épített fel. Védekezésben sok mindent megpróbáltunk, de szinte semmi nem működött, nem volt egyéni felelősségvállalás, a szezon során most védekeztünk a leggyengébben. Ráadásul a Sopron két hátvédje extra napot fogott ki, így nem férhetett kétség ellenfelünk sikeréhez, amelyhez gratulálok.

Angelo Warner: – Tudtuk, hogy fontos és nehéz meccs vár ránk. Sikerült elhúzni az első negyed végén, és bár ellenfelünk sok mindent megpróbált, mindenre volt válaszunk. Nagyon örülök a győzelemnek és büszke vagyok a csapatra.

eredeti link