A ZTE-nek is törlesztettünk

Küzdelmes, fordulatos mérkőzésen, erősen hullámzó teljesítménnyel, de a végjátékban ellenfelünknél pontosabban játszva a ZTE-t is legyőztük és tovább folytattuk jó szereplésünket a középszakaszban
Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK  70-66   (17-22, 23-13, 15-16, 15-15)
Sopron, 1.000 néző. V.: Kapitány, Praksch, Söjtöry.
Sopron: WARNER 22/6, LEMAR 20/6, Takács 7/6, Wiggins 8, GORDON 13.
Cs.: Supola, Dénes, Molnár, Werner.
Edző: Sabáli Balázs
ZTE: WARE 18/12, Thompson 8, Bellot-Green 8/6, SZABÓ 16/3, Agafjonov 5.
Cs.: Bagó 2, Doktor, DURÁZI 9/3, Gulyás.
Edző: Bencze Tamás
Közel 2 perc elteltével Angelo betöréséből mi szereztünk vezetést, ám Szöszi triplájával fordított a ZTE. Az első percekben a vendégeknél volt az előny, majd Norbi és Angelo hármasa a mi csapatunknak adott lökést, jobbára nálunk volt az előny, a ZTE-t Bellot Green tartotta versenyben. A negyed vége a vendégegyüttesé volt, amely a negyed végén Ware hármasával visszavette a vezetést. A szakasz Durázi ügyes találatával és a vendégek 5 pontos vezetésével zárult.
A második etap Brynton kosarával kezdődött, kár, hogy a bónusz büntető kimaradt.  A fiatal Durázi bátor, ügyes játékával 10 ponttal ellépett a ZTE, csapatunk görcsösen, kapkodva játszott, érthető volt edzőnk időkése. Lemar 2+1-es játéka egy szédületes, 12-0-s rohamot indított útjára csapatunktól. Agafjonov a ZTE kosárcsendjét ugyan megtörte, de csapatunk lendületét nem tudta, Brynton és Angelo hármasával, vezérletével 9 ponttal elléptünk, hátul Wesley adott stabilitást védekezésünknek. Bencze Tamás rövid időn belül másodszor volt kénytelen időt kérni, ám tény: a 13. és a 19. perc között egy 21-2-t “repesztettünk”.  A félidő két vendégkosárral, ám csapatunk 5 pontos vezetésével ért véget.
Wesley növelte támadópattanó után előnyünket. Összeállt a védekezés, Brynton és Wesley vezérletével egy 13-3-as 4 perccel kezdtük a második félidőt, 15 ponttal elhúztunk. A szakasz közepén megtört a lendület, az addig remekül játszó Brynton ziccert hibázott, egy Ware vezette 9-2-vel 10-en belülre került a ZTE, érthető volt az időkérés. Ez ezúttal nem segített, semmi nem sikerült, a magára találó ZTE 4 pontra feljött, 13-2-es rohamot bemutatva  a negyed második felében.Szöszi kosarára Alan felelt, majd Ware hármasával 1 pontra csökkent előnyünk. Egyénieskedni kezdtünk, Thompson kosarával fordított a ZTE. Szerencsére a bónuszbüntetője kimaradt, ahogy sajnos a mi tiszta helyzeteink is. 60-59-es vendég vezetésnél “befagyott” az eredményjelző, a feszültség pedig fokozódott. Norbi triplájával visszavettük a vezetést, a találat kisebb hangrobbanást idézett elő az Arénában. Ebben a kiélezett helyzetben, egy akciónknál kétszer visszaszedtük a támadópattanót és végül Alan zsákolt hatalmasat. 2 és fél perccel a vége előtt 4-gyel “mentünk”. Szöszi felezett az egerszegi hátrányon, majd Brynton kihagyott büntetői fokozták az izgalmakat. A túloldalon Szabó egyet bedobott, Angelo keze nem remegett meg a vonalon, majd betörésből is betalált és a végén még 2 büntetőt is beemelt. Így hiába dobott triplát Ware – győztünk.

Sabáli Balázs: – Veresége ellenére gratulálok a ZTE-nek és edzőkollégámnak, jó védekezésükkel alaposan megnehezítették a dolgunkat. Lassú kezdés után, a második félidőben azzal tudtunk ellépni, hogy feljavult védekezésünk révén labdákat és könnyű kosarakat szereztünk. A második félidőben volt zsinórban tizenkét olyan támadásunk, amelyet nem tudtunk kosárral befejezni, egyénieskedtünk és idegesekké váltak a srácok, de a végjátékból mi jöttünk ki jobban. Supola Zolin érződött, hogy nem tud olyan intenzitással mozogni, ahogy itt szükséges lenne, a sérüléséből felépülő Dénes Gabi pedig belenyúlt a labdába. Reméljük, a folytatásban ez a balszerencse sorozat elkerül minket és meg tudjuk nyerni a következő hazai meccseinket.

eredeti link