A legendás Zserbó története egy soproni cukrásszal kezdődött

Napjainkban is különleges élményt jelent a fővárosi Vörösmarty téren található patinás kávéházba betérni, de a XIX. század végén és XX. század elején egyenesen sikk volt a Zserbóba járni. Mert a Zserbó, vagyis Gerbeaud egyenlő a francia életérzéssel, eleganciával, divattal. Ki ne ismerné a macskanyelvet, a konyakos meggyet és a zserbó nevű süteményt, amelyek világszerte ismertté tették a Gerbeaud nevet? Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a Gerbeaud néven legendává vált cukrászdát 1858-ban a soproni cukrászdinasztiából származó Kugler Henrik alapította, aki maga is nagy hírű mester volt. Kugler habos, csokoládés kávéja, különleges likőrjei vonzották a közönséget, a Kugler-torták és a mignonok nagyon keresettek voltak. Nem volt utóda, így későbbi üzlettársára Gerbeaud Emilre hagyta a cukrászdát. Mind a “Kugler”, mind a “Zserbó” név egyaránt fogalommá vált.

eredeti link