A 7. helyért játszhatnak fiataljaink

Bár jól kezdett második csapatunk Baján, a második negyedtől egyértelműen a hazai gárda akarata érvényesült. Fiataljaink nem tudták megtartani 20 pontos Sopronban szerzett előnyüket, így a 7. helyért játszhatnak

Bajai Bácska – SKC-Sportiskola 89-58 (24-20, 27-16, 19-10, 19-12)
Baja, férfi NB I B. zöld csoport, az 5-8. helyért, visszavágó. V.: dr. Varga, Maár, Nyilas.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 17/3, Kántor 11/3, Buzsáky 7/3, WERNER 10, BAGÓ 11/3.
Cs.: Garab 2, Farkas G., Csátaljay, Spéder.
Edző: Váradi Kornél


A hazaiak vezető kosarára Olivér révén egy 2+1-es akcióval feleltek tartalékosan, Némó és Papp Barna nélkül Bajára utazó fiataljaink. Buzsáki Bence “köszönt be” egy triplával a hazaiaknak – sikerült hamar 4 pontot “rátenni” a 20 egységnyi hazai pályán megszerzett előnyre. A szakasz közepén egy 8-2-vel fordított a hazai együttes, amely lendületbe jött és kissé elbizonytalanodó, a lepattanózásban “súlytalan” csapatunk ellen 6 pontos előnye is volt. A szakasz Polgárdy Ádi kosarával és 4 pontos hazai vezetéssel zárult.
A második etap úgy indult, ahogy az első végződött, Ádi duplájával. Ezt követően sajnos hosszabb időre “lefagyott” a csapat, és egy 13-0-t “repesztve” 15 ponttal ellépett a Baja, így 5 maradt a soproni előnyből. Egyértelműen Ádi lépett elő vezérré, duplával, majd triplával 10 pontra hozta vissza csapatunkat, amely átmenetileg 10-en belülre is került. A félidő végén rosszul dobtak a srácok, az első 20 percben a lepattanó csatát 30-10-re nyerő Baja előnye egy 7-0-lal újra 15 pontosra nőtt szünetre.


Hazai hármasra Vitya révén duplával feleltünk a második félidő elején. A 24. percben 20 pontosra nőtt a Baja előnye, azaz összesítésben döntetlenre álltak a felek. Olivér vette vállaira csapatunkat, duplát, majd hármast és egy hazai technikaiért büntetőt is dobott, 6-2-es rohamot vezényelt. Ahogy az első kettő, úgy a 3. negyed hajrája is a Bajáé volt, egy 10-2-es rohammal 70-46-ra vezettek, és összesítésben már a vendéglátók álltak jobban.
Werner Vitya duplájával indult a záró etap, majd másik magas emberünk, Bagó Martin “rázta meg” magát. Zsinórban 6 pontot “vágott” a kosárszerzés minden típusát – büntető, dupla. tripla – bemutatva, és újfent fiataljaink álltak jobban. A végén a tapasztaltabb hazaiak sokkal jobban, pontosabban játszottak, és egy 17-2-vel eldöntötték a maguk javára a párharcot.

Váradi Kornél: – Az első mérkőzésen csapatként nagyszerű munkát végeztünk, a másodikon viszont kiderült, mégsem tudunk csapatként kosárlabdázni. Gratulálok a Bajának, a visszavágón ellenfelünk minden tekintetben jobb volt.
A párharc győztese a Baja 142-131-gyel.

A fotók korábbi, hazai mérkőzésen készültek.

eredeti link