Az előző szezon színvonalán – új évad új csapatával

Sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt klubunk, a Novomatic Aréna sajtótermében. A fő téma természetesen a közelgő új évad volt
Ügyvezetőnk, Pojbics Szabolcs, miután köszöntötte a megjelenteket azt taglalta: nagyon nehéz egy olyan kiegyensúlyozott bajnokságban, mint a magyar, előzetes elvárásokat megfogalmazni. A kiegyenlített erőviszonyokat jól jelzi, hogy zsinórban 2-3 győzelemmel, akár 4-5 helyet is lehet ugrani felfelé a tabellán. Ugyanakkor egy rosszabb sorozattal, egy-egy csapat könnyen az alsóházban, a kiesés elkerüléséért zajló párharc a playout közelében találhatja magát. Az előző évad – a szurkolók által elfogadott, szerethetőnek tartott – csapata bejutott a rájátszásba. Ügyvezetőnk reméli, a jövő hét végén kezdődő új évadban is hasonlóan látványos, közönségszórakoztató játékot nyújtva ismét sikerül elérni a playoff-szereplést.
Hogy ez hogyan valósulhat meg, annak kapcsán vezetőedzőnk, Sabáli Balázs kiemelte: sajnos az előző évad a szurkolók által elfogadott, sőt megkedvelt légiósait nem sikerült Sopronban tartani, így a tervek szerint öt új légióssal, valamint egy új magyar kosarassal vágunk neki, a bő egy hét múlva kezdődő szezonnak. A helyzetet nehezíti, hogy  még most, bő egy héttel a rajt előtt is váltanunk kellett, ráadásul továbbra sem teljes a keret. Éppen ezért még némi időre és türelemre lesz szükség, amíg a összeáll a gárda, s a szakvezetés által remélt játékot tudja majd nyújtani.

Az együttes új csapatkapitánya a csapatunkban immáron a 9. szezonját kezdő Takács Norbi lesz. Új “csékánk” ennek kapcsán visszaemlékezve a korábbi szezonokra elárulta:  korábban, mint kapitány-helyettes – amikor az aktuális csapatkapitány éppen sérült volt és nem állt a szakvezetés rendelkezésére -, már betöltötte ezt a posztot, de “főállású” csapatkapitánynak lenni teljesen más, mint ideiglenesen “beugrani” ebbe a felelősségteljes szerepkörbe. Mint hozzátette, szerencséjére a “kapitánykodás” terén olyan kiváló elődöktől tanulhatott, mint Molnár Bandi, Trepák Zoli, Ruják Andris vagy Dénes Gabi. Próbálja a pályán és ha úgy adódik, közös programokkal időnként pályán kívül is összefogni a társaságot, és például a társakkal együtt segíteni az először Európában kosarazó centerünknek,  Eric Carternek.

Újra ügyvezetőnk jelentkezett szólásra, aki a klub gazdasági hátterével kapcsolatban elmondta: nagyjából a tavalyihoz hasonló büdzsével, ahhoz képest talán minimálisan több összegből gazdálkodhatunk. Ennek kapcsán mondott köszönetet a többségi tulajdonos önkormányzatnak, amely továbbra is biztosítja a stabil hátteret a működéshez, ám ez nem teszi elégedetté a vezetést, amely maga is próbál további támogatókat a klub mellé állítani és ezzel még biztosabbá tenni a gazdasági hátteret.
A többségi tulajdonos képviseletében Csiszár Szabolcs, az önkormányzat sportfelügyeleti csoportjának vezetője kifejtette, az előző szezonban is látszott, hogy a klub hatékonyan gazdálkodik a támogatásból, a mérkőzésekre járva látványos, közönségszórakoztató kosárlabdát látott az együttestől. Reményét fejezte ki, hogy a klub a hamarosan kezdődő évadban is eléri célját, ehhez kívánt sok erőt és kitartást a résztvevőknek, a mindennapok kemény munkájához.
Ebben immár a vezetőséget segítve vesz majd részt a korábbi közönségkedvenc és csapatkapitány, az aktív játéktól az előző évad végén visszavonuló Dénes Gábor. Szerencsére tehát nem szakad el a klubtól és a sportágtól, sportszervező-marketingesként dolgozik a jövőben. Mint mondta, eddig is a csapatban szerepelt és ettől kezdve is abban fog, csak kicsit másként, mint eddig.  Bizonyos értelemben a másik oldalon állva, de ugyanúgy, ahogy eddig is, a legjobb tudása szerint próbálja segíteni a csapatot.
Azt az együttest, amely a következő évadtól Dorko szerelésben lép majd pályára. A cég soproni üzletének társtulajdonosa, Rigler Zsolt kiemelte: a helyi tulajdonosok között vannak, akik hosszú évek óta az együttes szurkolói. Kosaras mezeket is az ő kezdeményezésükre kezdett el gyártatni a cég. A tájékoztatón bemutatott hazai, fehér szerelés valóban igen elegáns. A tájékoztatón résztvevők abbéli reményüket fejezték ki, hogy az elegáns mezben majd eredményes, jó játékkal rukkolnak elő együttesünk játékosai.

eredeti link